13 січня - 19 січня 2016 року

        1. 13 січня о 12:05 год. у м. Львові (вул. Липинського, 26, Шевченківський район) з 10 поверху житлового будинку впав муляр житлового кооперативу “Парус”, житель с. Рудники Миколаївського району, та від отриманих травм помер на місці події.

Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

        2. 13 січня о 13:05 год. у м. Львові (вул. Естонська, 23, Залізничний район) на кухні квартири № 3  одноповерхового цегляного житлового будинку стався вибух газу з послідуючим горінням. Внаслідок події жінка отримала термічні опіки I - III ступеня обличчя та руки. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 2 м2; пошкоджено стіни, міжкімнатні двері на площі 2 м2, підлогу на площі 0,5 м2. Ударною хвилею вибуху вибито вікно в кухні та вхідні двері квартири. Пожежу ліквідовано сусідами підручними засобами пожежогасіння до прибуття пожежно-рятувального підрозділу. Потерпіла, після отримання необхідної медичної допомоги, від госпіталізації відмовилася.

Працівниками ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до квартири.

Попередня причина події - витік газу з гнучкого шлангу газової плити.

         3. 13 січня о 15:03 год. у м. Львові (вул. Городоцька, 173/149, Франківський район) в квартирі на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку отруїлась чадним газом жінка, яку у легкому ступені важкості (11% карбоксигемоглобіну) було доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні. Після надання медичної допомоги (проходження барокамери) у задовільному стані відпущена додому.

   Працівниками ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до газової колонки. Причина події - з’ясовується.

        4. 14 січня о 22:10 год. невідома особа відправила SMS-повідомлення на телефон директора готелю-хостел «Вітан» про замінування готелю м. Львів (вул. Газова, 26, Шевченківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

          На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 43 особи та 7 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі готелю та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 23:00 год. - вибухового пристрою не виявлено.

        5. 15 січня о 23:40 год. у м. Львові (вул. Некрасова, 53/41, Личаківський район) в квартирі на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку отруїлися невідомою речовиною чотири особи, з них двоє дітей. Дітей у середньому ступені важкості, було доставлено до Західного спеціалізованого медичного центру. Дорослих  у середньому ступені важкості було доставлено у Львівську обласну клінічну лікарню.

         6. 18 січня о 15:15 год. у м. Львові (вул. Личаківська, 84а/15, Личаківський район, ЛКП «Господар») в квартирі на третьому поверсі трьохповерхового житлового будинку отруївся чадним газом (28% карбоксигемоглобіну) власник квартири. Потерпілого у важкому стані було госпіталізовано до реанімаційне відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Стан на 06:00 год. 19 січня - важкий з позитивною динамікою. Працівниками ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причина події - з’ясовується.

         7. 19 січня о 12:28 год. у м. Львові (вул. Нечуя Левицького 17/1а, Франківський район) отруїлися невідомою речовиною дві особи, які орендували житлове приміщення.

Потерпілих бригадою швидкої медичної допомоги було доставлено у Львівську обласну клінічну лікарню. Зі слів потерпілих вони отруїлися парами ртуті від розбитих термометрів.

Станом на 15.00 19.01.2016р. потерпілі перебували у задовільному стані.

Лікарі Львівської обласної клінічної лікарні підтвердити факт отруєння парами ртуті не можуть в зв’язку з відсутністю необхідних засобів. На місці події працювала оперативна група   Франківського районного відділу ДСНС України у Львівській області. Працівники ДСНС перевірили місце події на наявність слідів ртуті (слідів ртуті не виявили).

Львівським міським управлінням ГУ держсанепідслужби у Львівській області подана заявка до Львівського міського відділу державної установи Львівського обласного  лабораторного центру держсанепідслужби України щодо проведення замірів залишків парів ртуті у житловій квартирі за вказаною адресою.

Замір буде проведено 20.01.2016 р.

      8. 19 січня о 21:13 год. у м. Львові (вул. Григоровича, 2/5, Галицький район, ЛКП «Княже місто») в квартирі на другому поверсі трьохповерхового житлового будинку отруїлись чадним газом 2 (дві) особи.

Потерпілих у середньому ступені важкості доставлено до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні.

Працівниками ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причина події - з’ясовується.