6 січня - 12 січня 2016 року

         1. 6 січня о 12:41 год. у м. Львові, на вул. Лаврівського, І. (Залізничний район, територіально належить ЛКП «Левандівка») в приватному житловому будинку №31, отруїлись чадним газом 2 (дві) особи, з них 1 дитина.

Причина події – несправність витяжки газового котла.

         2. 7 січня о 22:26 год. у м. Львові на пл. Данила Галицького, 6, кв. 12 (Галицький район, ЛКП «Старий Львів») отруїлась чадним газом жінка,  яку у стані легкого ступеню отруєння (14% карбоксигемоглобіну у крові) доставлено у Львівську обласну клінічну лікарню.

 Причина події - з’ясовується.

         3. 7 січня о 19:52 год. у м. Львові на вул. Вигоди, 48, кв. 6 (Залізничний район) на  другому поверху двоповерхового житлового будинку виникла пожежа. Під час гасіння пожежі виявлено тіло власника квартири. Вогнем знищено домашні речі на площі 5 м2, стіну на площі 4 м2.

Причина події - з’ясовується.

         4. 7 січня о 22:42 год. у м. Львові на вул. Ніжинська, 31А, кв. 5 (Личаківський район) на  другому поверху двоповерхового житлового будинку виникла пожежа. Під час гасіння пожежі виявлено тіло власника квартири. Вогнем знищено домашні речі на площі 10 м2, пошкоджено міжкімнатні двері, вікно та стіни на площі  25 м2.

Причина події - з’ясовується.

          5. 8 січня о 00:01 год. невідома особа чоловічої статі  з міського телефону 238-05-63 на телефон Львівського оператора служби “102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування Головного залізничного вокзалу м. Львова (пл. Двірцева, 1, Залізничний район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

          На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 43 особи та 7 од. техніки.

Місця події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.  Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі вокзалу та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 00:40 год. - вибухового пристрою не виявлено. Затримки руху поїздів не було.

        6. 8 січня о 08:44 год. у м. Львові (вул. Коперника М., 54/7, Галицький район, ЛКП «Цитадель Центр») в квартирі на третьому поверсі трьохповерхового житлового будинку отруївся чадним газом Лапковський Іван Олексійович, 1978 року народження, якого у стані середнього ступеню отруєння (32% карбоксигемоглобіну у крові) було доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні. Після отримання необхідної медичної допомоги (проходження барокамери) потерпілий від госпіталізації відмовився. Причина події - з’ясовується.

        7. 8 січня о 13:51 год. у м. Львові (вул. Огіркова, 11/14, Шевченківський район, ЛКП 406 Тополя) в квартирі на другому поверсі двохповерхового житлового будинку отруїлася чадним газом жінка, яку у важкому стані було госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Після проведення медикаментозного лікування вміст карбоксигемоглобіну у крові склав 15%. Стан потерпілої на 06:00 год. 9 січня - середньої важкості. Працівниками ПАТ “Львівгаз” в квартирі тимчасово припинено подачу газу    до опалювальної пічки. Причина події - з’ясовується.

         8. 8 січня о 22:40 год. у смт. Брюховичі (вул. Івасюка В., 57) Львівської міської ради в приватному цегляному житловому будинку, критому бляхою, розміром 12х6 м, виникла пожежа. Під час гасіння пожежі виявлено тіло матері власника будинку. Вогнем знищено дах на площі 15 м2, речі домашнього вжитку на площі 20 м2, 0,5 тонни сіна, пошкоджено перекриття на площі 8 м2. Тіло загиблої доставлено до Львівського обласного судово-медичного моргу. Пожежу локалізовано о 23:39 год., ліквідовано о 23:52 год. силами чотирьох пожежних підрозділів у складі 26 осіб та 5 од. техніки (АЦ - 4, УКС - 1) від ГУ ДСНС України у Львівській області. Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

         9. 10 січня о 12:52 год. у м. Львові (перехрестя  просп. Свободи-вул. Беринди, П., Галицький район) сталося зіткнення карети швидкої медичної допомоги та трамвая маршруту №9. Внаслідок ДТП 3 (три) працівника бригади швидкої медичної допомоги отримали травми та були доставлені в травмпункт Львівської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Після надання медичної допомоги потерпілі направлені на амбулаторне лікування за місцем проживання. Внаслідок ДТП було припинено рух міського електротранспорту (трамваїв) до 12:52 год. (Затримка руху склала 1 год. 23 хв.) Обставини ДТП – встановлюються.

        10. 10 січня о 15:57 год. у м. Львові, на вул. Воробкевича, С., 24 (Личаківський район, ЛКП 507) в квартирі №14, отруїлись чадним газом 3 (три) особи.

Після проходження барокамери потерпілі відпущені додому. Причина події - з’ясовується.