12 листопада - 17 листопада 2015 року

          1.12 листопада о 11.45 год. охорона Львівського поштамту (м. Львів, вул. Словацького, 1, Галицький район) повідомила на тел. 102 щодо неадекватних дій відвідувача з погрозою про замінування (підриву) будівлі установи. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

В приміщеннях поштампу працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у кількості 38 осіб та 10 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ Національної поліції України у Львівській області проведено обстеження будівлі та прилеглої території. О 14,00 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться слідчі дії.

         2.12 листопада о 16.14 год. у цеху з виробництва кабелю ПП "Фірма Галич-Кабель" (м. Львів, вул. Шевченка, 321, територія колишнього підприємства ВАТ "Львівський завод "Автонавантажувач", Залізничний район) під час виконання робіт, через недотримання норм та правил безпеки, впав з риштування працівник підприємства Оснак Олег, 40 років.

Працівниками бригади швидкої медичної допомоги констатовано смерть до приїзду.

Обставини події з’ясовуються, проводиться дослідча перевірка.

         3.12 листопада о 16.46 год. невідома особа на телефон ”101“ повідомила про замінування у м. Львові офісу супермаркету нерухомості (девелоперська компанія "Sigma Estate" (Сігма Естей), (вул. А.Могильницького, 16, Шевченківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

В приміщеннях офісу і на прилеглій території працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у кількості 39 осіб та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ Національної поліції України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівель та прилеглої території. О 17.40 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

         4.13 листопада о 14.00 год. від гр. Наконечного Дениса (067-340-87-99) на тел. 101 надійшла інформація про те, що о 13.00 год. у 20 метрах від двохсекційного приватного житлового будинку новобудови № 12 по вул. Весняна у смт. Брюховичі виявлено на грунті вибуховий предмет (82 мм міну часів ІІ Світової війни), що була завезена разом із грунтом (торф) за заявкою власника частини будинку.

Місце події огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знешкодження виявленого вибухового предмету.

14 листопада вибуховий предмет вилучено.

         5. 15 листопада о 17:48 год. у м. Львові на вул. Грінченка, 11 а, кв. 75 (Шевченківський р-н, ЛКП «Збоїща - 408»), в 5-ти поверховому житловому будинку отруїлись, ймовірно, чадним газом 5 (п’ять) осіб, з них 2 дитини. Потерпілих у стані середнього ступеню важкості було направлено дітей до Львівської міської дитячої клінічної лікарні, дорослих до Львівської обласної клінічної лікарні.

Попередня причина отруєння – несправність газової колонки. Остаточна причина отруєння - встановлюється.

Аварійною бригадою ПАТ «Львівгаз» припинено подачу газу до квартири.

         6. 17 листопада о 16:00 год. у м. Львові (пл. Ринок, 34, Галицький район, ЛКП «Старий Львів»), в квартирі № 3 отруїлась, попередньо, чадним газом жінка, 1981 року народження, яку у стані середнього ступеня важкості (25% карбоксигемоглобіну) було доставлено до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Після проходження барокамери потерпілу у задовільному стані відпущено додому. Працівниками  ПАТ “Львівгаз” тимчасово  припинено  подачу газу до квартири. Причина події - з’ясовується.

         7. 17 листопада о 17:10 год. у м. Львові (вул. Чупринки Т., ген., 69, Франківський район) під час проведення ремонтних робіт на горищі Франківського районного суду м. Львова виявлено 660 (шістсот шістдесят) набоїв калібру 7,62 мм. Місце події було огороджено, виставлено охорону. О 18:10 год. працівниками національної поліції набої вилучено з місця їх знаходження для проведення експертизи.

         8. 17 листопада о 21:24 год. у м. Львові (вул. Стрийська, поблизу гіпермаркету  “Ашан”, ) водій легкового автомобіля “КІА” не впорався з керуванням, з’їхав в кювет та перекинувся. Внаслідок ДТП отримали травми різного ступеня важкості 4 (чотири) особи, з них одна дитина. Дитина  госпіталізована до хірургічного відділення комунальної міської дитячої клінічної лікарні, стан - середньої важкості. Дорослі після огляду та надання медичної допомоги відпущені для подальшого лікування за місцем проживання.

 Причини події - уточнюються.