2 березня - 9 березня 2016 року

1. 2 березня о 09:50 год. у м. Львові (вул. Пекарська, 50,  Личаківський район) в навчальному корпусі біолого-технологічного факультету Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького, під час навчального процесу, студенти почали масово  скаржитись на їдкий запах невідомої речовини. Потерпілих немає.

           На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” в складі 12 осіб та 4 од. техніки.

  Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З приміщень корпусу було виведено 160 осіб викладацького складу та студентів (навчальний процес протягом дня продовжено в інших корпусах університету). Приміщення корпусу провітрено. Роботи завершено о 13:00 год. Причини події - з’ясовуються.

         2. 2 березня о 16:21 год. невідома особа з таксофону, розташованого на просп. Свободи, 49, м. Львів, на телефон Львівського оператора служби „102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування у м. Львові  приміщення торгово-розважального центру „Форум” (вул. Під Дубом, 7 „б”, Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 47 осіб та 12 од. техніки (з них 9 осіб  та 2 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі центру на безпечну відстань виведено 5800 осіб (800 персоналу, 5000 відвідувачів).

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень центру та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 19:50 год. - вибухового пристрою  не виявлено.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

         3. 3 березня о 12:44 год. невідома особа на телефон Львівського оператора служби „102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування у м. Львові  приміщення торгово-розважального центру „Форум” (вул. Під Дубом, 7 „б”, Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 42 осіб та 10 од. техніки (.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі центру на безпечну відстань виведено 2500 осіб (700 персоналу, 1800 відвідувачів).

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень центру та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 15:30 год. - вибухового пристрою  не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

4. 2 березня о 21:10 год. у м. Львові (вул. Плетенецького Є., 2/1, Шевченківський район, ЛКП «Варшавське 407») в квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку, отруїлася чадним газом дитина - хлопчик, 2010 року народження (11% карбоксигемоглобіну), якого було госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні. Стан потерпілого на 06:00 год. 3 березня - задовільний.

Працівниками ПАТ „Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до квартири.

Причини події - з’ясовуються.

5. 2 березня о 22:20 год. у м. Львові (вул. Стрийська, 63, Сихівський район) водій автомобіля „Mitsubishi Outlander” Пашура Сергій Олександрович, 1974 року народження, житель м. Львова, поза пішохідним переходом, скоїв наїзд на пішохода-жінку, місцеву жительку, яка від отриманих травм померла на місці події.

  Тіло загиблої доставлено до Львівського обласного судово-медичного моргу.
  Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

  Незадовільні дорожні умови, що могли би стати безпосередньою або супутньою причиною скоєння дорожньо-транспортної пригоди, не виявлені.

6. 3 березня о 17:08 год. невідома особа на телефон Львівського оператора служби „102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування у м. Львові приміщення торгового центру „Магнус” (вул.Шпитальна, 1, Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 30 осіб та 8 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі центру на безпечну відстань виведено 500 осіб (200 персоналу, 300 відвідувачів).

         Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень центру та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 18:45 год. - вибухового пристрою не виявлено.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

         7. 3 березня о 18:10 год. невідома особа на телефон Львівського оператора служби „102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування у м. Львові приміщення Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької (пр. Свободи,28, Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 36 осіб та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі театру на безпечну відстань виведено 650 осіб.

         Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень театру та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 19:40 год. - вибухового пристрою не виявлено.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

8. 3 березня о 18:33 год. невідома особа на телефон Львівського оператора служби „102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування у м. Львові приміщення супермаркету „Сільпо” (вул. Шевченка, 358 а, Шевченківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 27 осіб та 8 од. техніки.

         Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі супермаркету на безпечну відстань виведено 250 осіб (50 персоналу, 200 відвідувачів).

         Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень супермаркету та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 20:20 год. - вибухового пристрою не виявлено.

         Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

         9. 4 березня о 14:15 год. у м. Львові по вул. Шевченка, 15 під час проведення земляних робіт на будівництві корпорації «Ріел» (20 м від будівлі) було виявлено 75 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. В період з 17:32 год. по 18:30 год. піротехнічною группою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучений з місця його знаходження та 5 березня буде знищений встановленим порядком.

10. 4 березня о 17:35 год. невідома особа на телефон Львівського оператора служби „102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування у м. Львові приміщення торгово-розважального центру „Форум” (вул. Під Дубом, 7 „б”, Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 34 особи та 11 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі центру на безпечну відстань виведено 5200 осіб (200 персоналу, 5000 відвідувачів).

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень центру та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 20:30 год. - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

11. 6 березня о 12:15 год. у м. Львові (вул. Варшавська, 187, особняк, Шевченківський район) отруїлися чадним газом 2 (дві) особи, з них  1 дитина, жителі м. Львова, яких у стані різного ступеня важкості було доставлено до медичних закладів м. Львова.  

Хлопчика, 2007 року народження (35% карбоксигемоглобіну) госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської комунальної міської дитячої клінічної лікарні.

Стан потерпілого на 06:00 год. 7 березня - середньої важкості.

       Працівниками ПАТ „Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до будинку.

Причини події - з’ясовуються.

12. 6 березня о 14:30 год. у м. Львові (вул. Глинянський Тракт, 33, Личаківський район) сталося зіткнення двох легкових автомобілів („Вольво” та „Рено”). Внаслідок ДТП травмовано 4 особи, з них 1 дитина, яких у стані різного ступеня важкості було доставлено до медичних закладів м. Львова.

Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

         Незадовільні дорожні умови, що могли би стати безпосередньою або супутньою причиною скоєння дорожньо-транспортної пригоди, не виявлені.

13. 7 березня о 19:13 год. у м. Львові (вул.Пекарська, 49/16, Личаківський район, ЛКП «Господар») в квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку отруїлись чадним газом 2 (дві) особи.

Потерпілих у середньому ступені важкості доставлено до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні.

  Працівниками ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причина події - з’ясовується.

14. 7 березня о 18:13 год. невідома особа з мобільного телефону № 0954003968 на телефон урядової гарячої лінії повідомила про замінування у м.Києві приміщення Верховної Ради України та у м. Львові  пам’ятника Степану Бандері (площа Кропивницького, Франківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 48 осіб та 10 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб до пам’ятника на безпечну відстань.

         Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження пам’ятника та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 19:30 год. - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

15. 8 березня об 11:45 год. у м. Львові на території хлібозаводу №1 (вул. Городоцька, 168, Залізничний район) під час проведення робіт впав з висоти близько 3 м та загинув на місці події бляхар, житель с. Мшана Городоцького району.

Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

16. 8 березня о 12:50 год. у м. Львові на перехресті вул. Підвальна та вул. Кривоноса М., б/н, біля сміттєвих баків, виявлено 3 (три) мінометних міни часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено.

В ході обстеження працівниками НДЕКЦ при ГУ НП у Львівській області встановлено, що виявлені предмети не являються вибухонебезпечними та о 14:00 год. були вилучені  з місця їх знаходження.