22 березня - 29 березня 2016 року

1. 26 березня о 15:26 год. невідома особа чоловічої статі з мобільного телефону на телефон Львівського оператора служби “102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції України у Львівській області повідомила про замінування у м. Львові ТРЦ  „Ашан” (адресу знаходження торгово-розважального центру вказано не було). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

Основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 38 особи та 13 од. техніки було направлено за адресами розташування ТРЦ „Ашан” (вул. В. Великого, 58 та с. Сокільники, вул. Стрийська, 30 Пустомитівського району).

Місця події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З ТРЦ  „Ашан” (вул. В. Великого, 58) було виведено 700 осіб (640 відвідувачів, 60 працівників), з ТРЦ „Ашан” (с. Сокільники, вул. Стрийська, 30 Пустомитівського району) - 6 000 осіб (5 500 відвідувачів, 500 працівників).

 Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження торгово-розважальних центрів та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 18:30 год. - вибухових пристроїв не виявлено.

2. 28 березня о 18:20 год. у м. Львові на вул. Шевченка, 313 (100 м від будівель) під час проведення земляних робіт виявлено 125-мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) для вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу встановленим порядком.

3. 29 березня о 11:18 год. від Рівненського оператора служби «102» на телефон Львівського оператора служби „102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області надійшло повідомлення, про те що невідома особа повідомила про замінування у м. Львові приміщення Залізничного районного суду (вул. С. Бандери, 3, Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

         На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 55 осіб та 12 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі суду на безпечну відстань виведено 15 осіб (незадіяних в судовому процесі та відвідувачів, суд роботу не припиняв).

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень суду та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 12:40 год. - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

4. 25 березня о 10:45 год. у м. Львові (вул. Зелена, 147, Сихівський район) на Українсько-Канадському спільному підприємстві ТОВ  “Росан” під час виконання робіт, внаслідок наїзду автонавантажувача постраждала 1 (одна) особа.

Потерпілого у важкому стані з діагнозом забій грудної клітки, закритий перелом ребер під питанням, тупа травма живота, травматичний шок 3 ступеня госпіталізовано до комунальної 8 міської клінічної лікарні.

Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

Пожежі, пов’язані з самовільним спалюванням рослинності та її залишків:

28 березня на території міста зафіксовано 3 події, пов’язаних із пожежами у природних екосистемах (загоряння сухої трави та чагарнику), а саме:

- м. Львів (вул. Городоцька, б/н, Залізничний район), (вул. Заклинських, б/н, Личаківський район): 2 пожежі на площі 0,05 га;

- м. Винники (вул. Банаха, 23): 1 пожежа на площі 0,1 га.