13 квітня - 19 квітня 2016 року

1. 13 квітня о 13:17 год.  у смт. Брюховичі (вул. Незалежності, б/н) Львівської міської ради місцевим жителем, під час прогулянки в лісі, виявлено артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

2. 14 квітня о 09:50 год. у м. Львів, вул. Хуторівка, 45 (Сихівський район) мешканцями  виявлено на землі речовину ззовні подібну на металеву ртуть, про що вони повідомили на тел. 101. Працівниками Сихівського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області встановлено, що розлита речовина є металевою ртуттю, після чого проведено механічний збір ртуті, а також демеркуризацію місця розливу. Металеву ртуть в кількості 430 грамів передано представнику управління з питань НС та ЦЗН Львівської міської ради для подальшої утилізації. Роботи завершено о 13.00 год.

Причини події - з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

3. 14 квітня о 13:28 год. у м. Львові (вул. Наукова, 7а, Франківський район), з висоти 3 м на сходовій клітці новобудови (територія ПАТ «Науково-дослідний інститут побутової радіоелектронної апаратури», генеральний підрядник ПП «Креатор Буд») впав та травмувався чоловік.

Потерпілого в важкому стані з діагнозом черепно-мозкова травма, забійні рани обличчя, перелом кісток тазу, закритий злам нижньої третини лівого передпліччя госпіталізовано до комунальної 8 міської клінічної лікарні.

Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

4. 15 квітня о 12:37 год. на електронну пошту ГУ ДСНС у Львівській області від невідомої особи надійшло анонімне повідомлення, про замінування ємності з аміаком на підприємстві Філія ПАТ "Карлсберг Україна" "Львівська пивоварня" (вул. Клепарівська, 18, Шевченківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 38 осіб та 5 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі на безпечну відстань виведено 70 осіб персоналу.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень підприємства та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 14:15 год. - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

5. 16 квітня об 11:19 год. у м. Львів вул. Замарстинівська (без номера) Шевченківського району, під час проведення змагань із спортивного орієнтування в лісі, виявлено 122 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. О 16:00 год. піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) виявлений боєприпас вилучено та знешкоджено встановленим порядком.

 6. 16 квітня о 12:21 год. у м. Винники Личаківського району, під час прибирання узбіч автодороги, виявлено 76 мм артилерійський снаряд та фугасну авіаційну бомбу ФАБ-100 часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. О 19:00 год. піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) виявлені боєприпаси вилучено та знешкоджено встановленим порядком.

 7. 16 квітня о 08:57 год. у м. Львів вул. Чукаріна, 28 Сихівського району, на відстані 20 м від житлових будинків було виявлено сучасний патрон до стрілецької зброї.

 По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

 8. 16 квітня о 20:35 год. у м. Львів, вул. Дніпровська, 13/31, Личаківський район, ЛКП 500, в квартирі на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку, отруїлись, ймовірно, чадним газом 5 (п'ять) осіб із них 1 (одна) дитина. Потерпілих в середньому стані важкості доставлено до медичних закладів м. Львова.

Стан потерпілих на 06:00 год. 17 квітня - задовільний.

Тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причини події - з’ясовуються.       

 9. 16 квітня о 22:35 год. у м. Львів, вул. Кобилянської, О, 18/3, Галицький район, ЛКП Княже місто, в квартирі на першому поверсі двохповерхового житлового будинку, отруїлась, ймовірно, чадним газом 1 (одна) особа. Потерпілу доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні.

 Стан потерпілої на 06:00 год. 17 квітня - задовільний.

 Тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причини події - з’ясовуються.

 10. 18 квітня о 16:45 год.  у смт. Брюховичі, Львівської міської ради місцевим жителем, під час прогулянки в лісі, виявлено 45 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

11. 19 квітня о 10:45 год. на тел. Шевченківського районного відділу ДСНС України поступила інформація про те, що у м. Львові вул. Клепарівська, (територія стадіону СКА) в одному із покинутих підземних приміщень було виявлено пакунки зі зброєю та боєприпасами.

В ході обстеження виявлено декілька упаковок в яких були

- автомат АКСУ-74 (боєприпаси до нього, магазини та підсумки);

- снайперська гвинтівка СВД «Драгунова» (боєприпаси до неї);

-  пістолети Макарова ПМ 2 шт. (боєприпаси до них);

- патрони14 мм 2 шт.

Близько 14:15 год. слідчо-оперативною групою управління МВС України виявлені зброю та боєприпаси вилучені на дослідження.

12. 19 квітня о 21:00 год. у м. Львові на перехресті вул. Пасічна-Китайська (за 20 м від пішохідного переходу) водій автомобіля "Мазда" здійснив наїзд на громадянина, 1974 року народження, який проживав за адресою: м. Львів, вул. Ярошинського, 4/4. Пішохід від отриманих травм помер до прибуття карети швидкої медичної допомоги.