11 травня- 17 травня 2016 року

1. За інформацією чергового дирекції Державного територіального галузевого об’єднання “Львівська залізниця” 11 травня о 02:45 год. на ст. Підзамче Державного територіального галузевого об’єднання “Львівська залізниця”, пасажирським поїздом № 43 сполученням “Київ – Івано-Франківськ” було смертельно травмовано хлопця, 2000 року народження, жителя м. Львова. Затримка руху залізничного транспорту склала 10 хвилин. Причини події - з’ясовуються.

2. 14 травня о 19:12 год. надійшло повідомлення, що в м. Львів по вул. Медової Печери, 36 (Личаківський район), біля смітника, місцевим мешканцем знайдено металеву колбу із ртуттю (ємністю близько 10 грамів). Пожежно-рятувальним відділенням проведено вилучення колби та передачу представнику управління НС та ЦЗН Львівської міської ради на зберігання та подальшої утилізації.

3. 16 травня о 12:45 год.  у смт. Брюховичі, Львівської міської ради на вул. Незалежності України, б/н, місцевим жителем, під час прогулянки в лісі, виявлено 6 артилерійських снарядів часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявлених боєприпасів.

4. 16 травня о 16:57 год. невідома особа на телефон Львівського оператора служби “102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування ГУ Національної поліції у Львівській області повідомила про замінування у м. Львові приміщень Державного професійно- технічного навчального закладу “Львівський професійний політехнічний ліцей”, вул. Зелена, 151а, та “Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва”, вул. Пимоненка М., 15 (Сихівський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 35 осіб та 10 од. техніки.

Місця подій були огороджені, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. З Львівського вищого професійного училища дизайну та будівництва в безпечне місце виведено 8 чоловік персоналу. З Львівського професійного політехнічного ліцею в безпечне місце виведено 30 учнів та 12 чоловік персоналу.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при Головному управлінні Національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень ПТУ та прилеглої території. Пошукові роботи завершено о 18:43 год. на вул. Зелена, 151а, та о 19:30 год. на вул. Пимоненка М., 15 - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

5. 17 травня о 08:13 год. у смт. Брюховичі, Львівської міської ради, на вул. Лісній, 1 (на перехресті), сталось зіткнення двох легкових автомобілів. Внаслідок зіткнення постраждало 3 особи із них 2 дитини. Потерпілих в стані середньої важкості госпіталізовано до медичних закладів м. Львова.

Незадовільні дорожні умови, що могли би стати безпосередньою або супутньою причиною скоєння дорожньо-транспортної пригоди, не виявлені.

Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.