20 липня - 26 липня 2016 року

1. 20 липня о 16:00 год. у м. Львові, Шевченківський район, вул. Горобинна, 12, під час проведення земляних робіт неподалік приватного житлового будинку було виявлено предмет ззовні подібний на гранату  Ф-1 часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знищення виявленого боєприпасу.

2. 23 липня о 13:01 год. від чергового Личаківського відділення національної поліції України в м. Львові  надійшло повідомлення, що  на першому поверсі трьохповерхового будинку по вул. Бескидська, 39 виникла пожежа. В кімнаті (розміром 4 х 2 м) виявлено тіло охоронця, 1973 року народження. Вогнем знищено телевізор та пошкоджено стіл. Пожежно-рятувальне відділення на місце пожежі не викликалось.

Причини події - встановлюються.

3. 25 липня о 11:30 год. на електронну пошту ГУ ДСНС у Львівській області від невідомої особи надійшло анонімне повідомлення, про закладення вибухового пристрою на підприємстві Філія ПАТ "Карлсберг Україна" "Львівська пивоварня" (вул. Клепарівська, 18, Шевченківський район). Анонім висунув вимогу, для відвернення вибуху необхідно перевести 30 тис. доларів в кріптовалюті біткойн.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 53 осіб та 14 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб, з будівлі на безпечну відстань виведено 70 осіб персоналу.

Спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при головному управлінні національної поліції у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень підприємства та прилеглої території. Пошукові роботи завершені о 13:50 год. - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

4. 25 липня о 12:55 год. в м. Львові  в житловому будинку на вул. Шота-Руставелі, 32 (на горищі) виникла пожежа. Внаслідок пожежі потерпілих немає. Вогнем знищено дахове покриття на площі 300 м2.  Пожежу ліквідовано о 13.43 год.  До гасіння пожежі залучалось 59 чол. та 16 од. техніки.

Причина пожежі встановлюється.

5. 26 липня о 13:13 год. у м. Львові, Залізничний район вул. Братів Міхновських, 32 “б”, виникла пожежа в цегляній одноповерховій недіючій будівлі розміром 36×17×8 м, що належить ТзОВ “Консалтінгова компанія “Ампір” (директор Цепка Мар’ян Станіславович).

Пожежу ліквідовано о 13:58 год. силами 8-ми пожежно-рятувальних відділень ГУ ДСНС України у Львівській області. Загиблих та травмованих внаслідок пожежі немає. Вогнем знищено дах будівлі на площі 250 м2. Причина пожежі та збитки встановлюються.

4. 26 липня о 17:30 год. у м. Львові, Залізничний район, вул. Любінська, 102, виникло займання електропроводки в маршрутному автобусі БАЗ-А079 “Еталон”, який слідував за маршрутом №28 “пр. В'ячеслава Чорновола - Рудно” (перевізник Львівське комунальне підприємство “АТП №1”). Пожежу ліквідовано до прибуття пожежно-рятувального відділення. Загиблих та постраждалих внаслідок пожежі немає. Причини пожежі встановлюються.