27 липня - 2 серпня 2016 року

1. 27 липня о 09:05  год. на приміського вокзалу м. Львова стався обрив дротів контактної мережі над потягом дизель – поїзда №6072 сполученням Львів-Ходорів. Силами аварійної бригади пошкодження ліквідоване на протязі 15 хвилин, затримка відправки – 25 хвилин, постраждалих немає, евакуація пасажирів не проводилась.

2. 27 липня о 12:20 год. у м. Львові, Франківський район, вул. Княгині Ольги, 5 Г, під час проведення земляних робіт на відстані 4 метри  від  житлового будинку та 8 метрів від проїзджої частини вулиці було виявлено протитанкову гранату ПГ-2 часів II Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

О 20.30 год. піротехнічною групою 2-го центру швидкого реагування ДСНС України боєприпас вилучено та знищено встановленим порядком.

На місці працювала ОГ Франківського РВ.

3. 28 липня близько 08:00 год. у м. Львові (вул. Стрийська, 316, Франківський район) водій вантажного фургону "Renault Midliner", здійснив наїзд на пішохода, 1965 року народження, жительку с. Сокільники Пустомитівського району. Внаслідок ДТП пішохід. від отриманих травм померла на місці події.

Незадовільні дорожні умови, що могли би стати безпосередньою або супутньою причиною скоєння дорожньо-транспортної пригоди, не виявлені.

 Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

4. 28 липня о 16:00 год. невідома особа з мобільного телефону на телефон Луцького оператора служби “102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Волинській області повідомила про замінування будівлі Львівського Апеляційного суду (м. Львів, пл. Соборна, 7, Личаківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 44 осіб та 13 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Личаківського районного відділу міліції, спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ НП України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі суду та прилеглої території (на час обстеження з приміщень будівлі було виведено 130 осіб, з них 90 працівників суду та 40 відвідувачів). О 18:35 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи    з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

5. 30 липня близько 16:00 год. у м. Львові, вул. Володимира Великого (Франківський район), у водоймі неподалік кінотеатру “Сокіл” під час купання у недозволеному місці втопився чоловік, 1966 року народження, мешканець м. Львова.

Тіло загиблого піднято на поверхню відпочиваючими до приїзду рятувальників. Попередня причина загибелі - нехтування правилами безпеки на воді.

6. 1 серпня о 11:16 год. у смт. Брюховичі, Шевченківський район, під час прогулянки в лісі на відстані близько 400 м від АЗС «Маркет», що на вул. Львівській, б/н, громадянином Ковпаком Юрієм Михайловичем, було виявлено предмет ззовні подібний на 122 мм артилерійський снаряд часів II Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

7.  2 серпня о 09:22 год. на телефон  102 міського управління національної поліції у м. Львові Головного управління національної поліції у Львівській області від аноніма з мобільного телефону надійшло повідомлення про замінування будівлі Господарського суду Львівської області (вул. Личаківська, 128, Личаківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 33 осіб та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Личаківського районного відділу міліції, спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі суду та прилеглої території (на час обстеження з приміщень будівлі було виведено 95 осіб, з них 90 працівників суду та 5 відвідувачів). О 10:50 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

8. 2 серпня о 13:11 год. на телефон 102 міського управління національної поліції у м. Львові Головного управління національної поліції у Львівській області від аноніма (вдруге) з мобільного телефону надійшло повідомлення про замінування будівлі Господарського суду Львівської області (вул. Личаківська, 128, Личаківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 33 осіб та 9 од. техніки.

  Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

  Працівниками Личаківського районного відділу міліції, спеціалістами вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ МВС України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі суду та прилеглої території (на час обстеження з приміщень будівлі було виведено 45 осіб, з них 35 працівників суду та 10 відвідувачів). О 14:10 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

 Пожежі, пов’язані з самовільним спалюванням рослинності та її залишків:

30 липня у м. Львові, на вул. Роксоляни, б/н (Залізничний район) – горіння торфу окремими осередками на площі 0,01 га, пожежу ліквідовано о 13:08 год.