2 листопада - 8 листопада 2016 року

1. 2 жовтня о 09:31 год. на телефон  102 міського управління національної поліції у м. Львові Головного управління Національної поліції у Львівській області від аноніма з мобільного телефону надійшло повідомлення про замінування будівлі Львівського апеляційного Господарського суду (вул. Личаківська, 81, Личаківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 24 осіб та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Личаківського відділу ГУ Національної поліції у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного відділу ГУ Національної поліції України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі суду та прилеглої території (на час обстеження з приміщень будівлі було виведено 102 особи, з них 98 працівників суду та 4 відвідувачів). О 11:15 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

2. 2 листопада о 10:05 год. у м. Львові (вул. Садова, 2а, Залізничний район) в металевій споруді, розміром 1,5х1,5 м, виявлено тіло Пшеницького Ігоря Федоровича, 1971 року народження, жителя м. Львова. Попередня причина загибелі - пожежа, яка виникла в споруді близько 03:30 год. ночі. Пожежні підрозділи на місце події не викликалися. Тіло загиблого доставлено до Львівського обласного судово-медичного моргу.

Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

3. 3 листопада о 02:10 год. у м. Львові (вул. Янева В., Франківський район) на перегоні Львів-Персенківка під вантажний поїзд № 3632 у складі 18 вагонів потрапив чоловік віком близько 30 років (особа та місце проживання встановлюються), якого з важкими травмами було доставлено до комунальної 8-ої міської клінічної лікарні м. Львова.

Причини події - з'ясовуються.

4. 3 листопада о 09.11 год. у м. Львові, вул. Листопадового Чину, 14, квартира № 4  Галицький район (ЛКП «Айсберг») в квартирі на другому поверсі чотирьохповерхового житлового будинку, отруїлись, ймовірно, чадним газом 2 (дві) особи. Потерпілих доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні.

Тимчасово припинено подачу газу до газового котла квартири. Причини події - з’ясовуються.

5. 4 листопада близько 20:50 год. у м. Львові по вул. Пекарська № 48, кв. 6 (Личаківський район, ЛКП «Віра»), отруїлась чадним газом 1 (одна) особа. Потерпілий госпіталізований до реанімаційного відділення Львівської ДКЛ на вул. Орлика, (10 % карбоксигемоглобіну).

Причини події - з’ясовуються.

6. 6 листопада о 14.50 год. поблизу м. Винники, виявлено застарілий 152 мм арт. снаряд часів II Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

О 16.20 год. снаряд вилучено та о 18.15 год. знешкоджено встановленим порядком.

7. 6 листопада о 18:55 год. у м. Львові (вул. Грінченка, 4"б"/19, Шевченківський район) в квартирі на п’ятому поверсі дванадцятиповерхового житлового будинку відбувся вибух без послідуючого горіння. Внаслідок вибуху загинув чоловік, 1983 року народження. Вибуховою хвилею вибито вікно, пошкоджено міжкімнатну перегородку в квартирі. Пошкодження капітальних стін немає. Працівниками комунальних служб тимчасово було припинено електро-, світло-, водо-, газо- та теплопостачання до будинку (о 22:50 год. електро-, світло-, водо- та теплопостачання відновлено).

Причина події - з'ясовується (попередньо відбувся вибух вибухонебезпечного пристрою). Проводиться дослідча перевірка.

8. 7 листопада о 11:43 год. на телефон  102 міського управління національної поліції у м. Львові Головного управління національної поліції у Львівській області від аноніма надійшло повідомлення про замінування будівлі Господарського суду Львівської області (вул. Личаківська, 128, Личаківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 33 осіб та 9 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

 Працівниками Личаківського відділу ГУ Національної поліції у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного відділу ГУ Національної поліції України у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі суду та прилеглої території (на час обстеження з приміщень будівлі було виведено 200 осіб, з них 150 працівників суду та 50 відвідувачів). О 13:00 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

9. 8 листопада о 10:30 год. на телефон “102” міського управління національної поліції у м. Львові Головного управління Національної поліції у Львівській області надійшло повідомлення, що у м. Львові, вул. Богуна, 12 (Франківський район), виявлено рюкзак, в якому знаходиться, попередньо, вибуховий пристрій. Для обстеження місця події було залучено фахівців відділу вибухотехнічної та пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ при ГУ НП у Львівській області.

О 10.45 год. обстеження вмісту рюкзака завершено, предмет виявився муляжем гранати, відповідно небезпеки не являє.

10. 8 листопада о 23:01 год. в м. Львові на перехресті вул. Мазепи І. гетьм. та вул. Орлика П. відбулось зіткнення автобуса "БАЗ" маршрутного таксі №51 та позашляховика "Тойота РАВ4". Внаслідок ДТП постраждало 3 особи. Потерпілих з травмами різного ступеня доставлено до лікарняних закладів м. Львова.

Незадовільні дорожні умови, що могли стати безпосередньою або супутньою причиною скоєння дорожньо-транспортної пригоди, не виявлені.

Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

11. 8 листопада о 18:00 год. в м. Львові по вул. Зелена – Сихівська водій легкового автомобіля "Рено Меган", житель м. Львова, скоїв наїзд на пішохода, 2006 року народження, жителя м. Львів, якій отримав травми із діагнозом: струс головного мозку, забійні садна обличчя, перелом стегнової кістки справа та доправлений у  реанімаційне відділення Львівської ОДКЛ.

12. 8 листопада о 14:20 год. у м. Львові по вул. Ряшівській, водій легкового автомобіля "Сітроен С5", жителя с. Старе Село Пустомитівського району скоїв наїзд  на пішохода,   2000 року народження, жителя  м. Львів. В результаті ДТП пішохід отримав травми із діагнозом: струс головного мозку, забійні садна обличчя та носа - госпіталізований в реанімаційне відділення Львівської МДКЛ.

13. 8 жовтня близько 10:40 год. у м. Львові, вул. Поперечна,20а. на будівництві приватного будинку внаслідок падіння цегли отримав травму чоловік, житель смт. Брюховичі Львівскої МР,  якій із діагнозом: забій темʼянної ділянки голови доправлений в травмпункт №2   8-ої Міської Клінічної Лікарні. Після надання необхідної медичної допомоги постраждалий відпущений додому.