28 грудня 2016 року - 4 січня 2017 року

1. 28 грудня о 10:40 год. у м. Львові (вул. Окружна, 44/10, Франківський район) розбито побутовий термометр - розлито ртуть. Працівниками Франківського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області проведено механічний збір ртуті та демеркуризацію квартири.

Роботи завершено о 13:03 год. Зібрану металеву ртуть в кількості 2 грамів передано представнику управління з питань НС та ЦЗН Львівської міської ради для подальшої утилізації.

Причини події – з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

2. 28 грудня о 16.20 год. на телефон  102 міського управління національної поліції у м. Львові Головного управління національної поліції у Львівській області надійшло повідомлення про те що до них надійшло повідомлення про замінування будівлі ТЦ "Роксоляна" (пл. Соборна 14, м. Львів, Галицький район).  Вимог, виконання яких  могло б відвернути вибух, не висувалось.

 На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 31 осіб та 10 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.   Працівниками Галицького відділу ГУ НП у Львівській області, експертами-вибухотехніками Львівського НДЕКЦ МВС України разом з кінологом проведено обстеження будівлі торгового центру та прилеглої території. На час обстеження з приміщень будівлі було виведено 600 чол. працівників та відвідувачів. О 18:00 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

3. 28 грудня о 17:30 год. у м. Львові,  на вул. Кульпарківська, 226, у житловому  комплексі "Місто трав"  (Залізничний район), внаслідок падіння опалубки був смертельно травмований працівник, 1989 року народження, житель м. Глиняни Золочівського району. Смерть наступила до прибуття карети швидкої медичної допомоги.

4. 29 грудня о 00:14 год. на телефон “112” надійшло анонімне повідомлення про замінування будівлі ТЦ "Скриня" (вул. Городоцька 179, Залізничний район). Вимог, виконання яких  могло б відвернути вибух, не висувалось. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 35 осіб та 11 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.    Працівниками Залізничного відділу ГУ НП у Львівській області, експертами-вибухотехніками Львівського НДЕКЦ МВС України разом з кінологом проведено обстеження будівлі торгового центру та прилеглої території. На час обстеження  з приміщень будівлі було виведено 9 осіб. О 01:10 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

5. 29 грудня о 17:50 год. на електронну пошту Головного управління Національної поліції у Львівській області надійшло анонімне повідомлення про замінування будівлі ТЦ "Роксоляна" (пл. Соборна 14, м. Львів, Галицький район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом реагування …” у складі 31 особи та 10 од. техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Працівниками Галицького відділу ГУ НП у Львівській області, експертами вибухотехнічного відділу ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження будівлі торгового центру та прилеглої території. На час обстеження з приміщень будівлі було виведено 750 осіб     (450 персоналу та 300 відвідувачів). О 19:10 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

6. 29 грудня о 17:30 год. у м. Винники (Винниківська міська рада) по вул. Ломоносова, 41а, у приватному житловому будинку, ймовірно, отруїлась чадним газом 1 (одна) особа. Потерпілого в стані середньої важкості (20% карбоксигемоглобіну), госпіталізовано до ОКЛ.

За інформацією аварійної служби ПАТ “Львівгаз” отруєння отримано внаслідок несправності печі на твердому паливі. Подача газу до будинку  тимчасово припинено. Причини події - з’ясовуються.

7. 30 грудня о 21:45 год. у м. Львові (вул. Франка І., 95/3а, Галицький район, ЛКП «Снопківське») в квартирі житлового будинку отруївся чадним газом чоловік, 1987 року народження (38 % карбоксигемоглобіну).

Після проходження барокамери у задовільному стані відпущений додому.

Працівниками ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до газової колонки та опалювальної пічки.     

Причини події - з’ясовуються.

8. 1 січня о 04:32 год. у м. Львові по вул. Миколайчука, 22 на восьмому поверсі дев'ятиповерхового житлового будинку в квартирі № 90, виникла пожежа. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 40 м2, з будинку виведено 20 мешканців, житловий будинок врятовано. Пожежу локалізовано о 05:06 год., ліквідовано о 05:18 год.

Причини події з'ясовуються.

9. 1 січня о 04:35 год. у м. Львові по вул. Городоцькій,  будинок 72 в квартирі № 16 в трьохповерховому житловому будинку, власник Женесава Тамара Іванівна,  1941 року народження, виникла пожежа. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 5 м2. Внаслідок пожежі отруїлася продуктами жінка, 1929 року народження, яку в стані середнього ступеня важкості госпіталізовано у ЛОКЛ. Врятовано 1 особу та будинок. Пожежу локалізовано о 04:52 год., ліквідовано о 04:54 год.

Причини події з'ясовуються.

10. 1 січня об 11:23 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Величковського, 51 на четвертому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку в квартирі № 51, 1980 року народження. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 10 м2, з будинку виведено – 45 чол., квартиру врятовано.  Пожежу локалізовано об 11:45 год., ліквідовано об 11:47 год.

Причини події з'ясовуються.

11. 3 січня о 13:17 год. у м. Львові (вул. Степанівни О., 45, Залізничний район) на другому поверсі п’ятиповерхової будівлі "ВД" Фінансово-лізингової компанії "Електрон-Лізинг", генеральний директор - Лесик Любомир Володимирович, виникла пожежа. Пожежею було охоплено орендовані складські       та виробничі приміщення ПВТП "Акрополіс"(керівник - Джура Євген Михайлович, юридична адреса вул. Залізнична, 18)  та ПП "УП Ренесанс". О 16:15 год. пожежу локалізовано та о 19:50 год. ліквідовано силами 13 пожежних підрозділів від ГУ ДСНС України у Львівській області у складі 101 особи та 22 од. техніки. Вогнем знищено обладнання, сировину, заготовки та готову продукцію орієнтовно на площі 2500 м2. Врятовано будівлю.

Під час пожежі до медичних закладів було доправлено 2-х працівників ДПРЧ-4 м. Львова ГУ ДСНС України у Львівській області (начальника караулу - оглянуто та допущено до чергування, пожежного в стані середньої важкості з опіками лівого вуха та плеча, госпіталізовано до опікового відділення 8-й комунальної міській клінічній лікарні м. Львова). Стан потерпілого на 06:00 год. 4 січня – задовільний.

Потерпілих серед працівників об’єкта немає. Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

12. 3 січня о 20:29 год. у м. Львові (вул. Довга, 56, Сихівський район) в приватному житловому будинку, попередньо, отруїлися чадним газом 5 осіб, з них 1 дитина. Чотирьох потерпілих з них одну дитину в стані середньої важкості госпіталізовано до закладів охорони здоров’я. Один з потерпілих від госпіталізації відмовився

Працівниками ПАТ "Львівгаз" тимчасово припинено подачу газу до будинку. Причини події - з'ясовуються.

13. 4 січня близько 03:00 год. у м. Львові (вул. Степана Бандери, 1, Франківський район) на першому поверсі трьохповерхової будівлі, що стоїть на балансі СБУ. Площа пожежі 15 м2. Потерпілих немає. Пожежу локалізовано о 03:40 год., ліквідовано о 03:47 год. силами чотирьох пожежних підрозділів у складі 16 осіб та 4 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області. Причини події – з'ясовуються.