11 січня - 17 січня 2017 року

1. 11 січня о 12:21 год. у м. Львові невідома особа на стаціонарний телефон власника квартири багатоповерхового житлового будинку (вул. Володимира Великого, 5/101, Франківський район) повідомила про те, що за п'ять хвилин в будинку відбудеться вибух. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 34 особи та 10 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.  

Працівниками Франківського районного відділу ГУ НП у Львівській області, експертами-вибухотехніками Львівського НДЕКЦ МВС України разом з кінологом проведено обстеження житлового будинку та прилеглої території. На час обстеження з будинку було виведено 68 мешканців.

О 14:10 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

2. 13 січня о 20:00 год. в м. Львові,  просп. Чорновола В.,  водій легкового автомобіля "Фольцваген Пасат Б7", 1993 року народження (інспектор, лейтенант поліції) перебуваючи поза службою, скоїв наїзд в межах пішохідного переходу на дівчинку, 2003 року народження, жительку м. Львова, яка перебігала дорогу на заборонений сигнал світлофора. Внаслідок ДТП пішохід отримала тілесні ушкодження: закритий перелом головки другої пястної кістки правої кисті без зміщення, після огляду в дитячій лікарні м. Львова відпущена додому.

Незадовільні дорожні умови, що могли стати безпосередньою або супутньою причиною скоєння дорожньо-транспортної пригоди, не виявлені.

Причини події - зʼясовуються.

3. 13 січня о 23:46 год. у м. Львові  вул. Бортнянського,4 Залізничний район, ЛКП «Граніт» в квартирі №3 трьохповерхового житлового будинку, ймовірно отруїлись чадним газом 2 особи.

Потерпілих у стані середнього ступеня важкості  госпіталізовано до Львівської обласної клінічної лікарні.

Після проходження барокамери вмісту карбоксигемоглобіну у крові обох потерпілих не виявлено, відпущені додому.

Працівниками ПАТ "Львівгаз" тимчасово припинено подачу газу до квартири. В квартирі газова колонка знаходиться в ванній кімнаті. Причини події - зʼясовуються.

4. 14 січня о 19:50 год. на телефон “112” надійшло анонімне повідомлення про замінування легкового автомобіля "КІА СОРЕНТО" (м. Львів, вул. Низинна, 2, Залізничний район. Вимог, виконання яких  могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з “Планом дій …” у складі 29 осіб та 8 од. техніки.

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.  

Працівниками Залізничного відділу ГУ НП у Львівській області, експертами-вибухотехніками Львівського НДЕКЦ МВС України разом з кінологом проведено обстеження автомобіля та прилеглої території.

О 21:10 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

5. 15 січня о 01:27 год. у м. Львові  вул. Клепарівська, 23/3, Шевченківський район, ЛКП «Янів 405» на першому поверсі в квартирі трьохповерхового житлового будинку, ймовірно отруїлись чадним газом 2 особи, із них 1 дитина.

Потерпілих у стані середнього ступеня важкості  госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської обласної клінічної лікарні та до реанімаційного відділення Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

Працівниками ПАТ "Львівгаз" тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причини події - зʼясовуються.

6. 17 січня о 00:29 год. у смт. Винники (Львівська МР) вул. Винна Гора 8а, кв 26, отруїлись, імовірно чадним газом, 3 (три) особи,з них 1 (одна) дитина, яких у стані середньої важкості було госпіталізовано до Львівської обласної клінічної лікарні та до Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

Причини події з'ясовуються.

7. 17 січня о 04:10 год. у м. Львові, вул. Короленка 4, кв 20, Галицький район, будинок відомчий ТзОВ «Галбуджитлосервіс» отруїлись, імовірно чадним газом, 4 (чотири) особи, яких у стані середньої важкості було госпіталізовано до Львівської обласної клінічної лікарні.

Причини події з'ясовуються.

8. 17 січня о 13:34 год.у м. Львові вул. Олесницького Є, 57/2, Залізничний район, ЛКП «Левандівка») у одноповерховому двохквартирному житловому будинку виникла пожежа. На місці події було виявлено тіло власника будинку, 1941 року народження.

Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 2 м2. Пожежу ліквідовано до приїзду підрозділу ГУ ДСНС України у Львівській області о 14:16 год. Ймовірна причина пожежі – необережне паління в ліжку.

Проводиться дослідча перевірка.