9 лютого - 14 лютого 2017 року

1. 9 лютого о 09:02 год. у м. Львові (вул. Малоголосківська, 8д, Шевченківський район, ТзОВ «Бізнес-Маркет») з риштування з висоти 3-го поверху, впав  майстер, 1957 року народження, житель м. Дубляни). Потерпілого бригадою швидкої медичної допомоги у важкому стані з діагнозом перелом основи черепа, госпіталізовано у комунальну міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги.

Причини події - з'ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

2. 9 лютого о 20:36 год. у м. Львові в житловому будинку, за адресою вул. Спадиста 11/9, (Галицький район, ЛКП «Старий Львів»), ймовірно отруїлась чадним газом 1 дитина, 2012 року народження. Потерпілу у стані легкого ступеня важкості (5% карбоксігемоглобину) госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської міської дитячої клінічної  лікарні. Стан потерпілих стабільний. Працівниками ПАТ "Львівгаз" тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причини події - зʼясовуються.

3. 11 лютого о 18:53 год. до реанімаційного відділення комунального закладу Львівської обласної ради "Західно-Український спеціалізований дитячий медичний центр" було госпіталізовано дитину, 2011 року народження, жительку м. Львова (вул. Драгана М., 9, Сихівський район, ЛКП «Під Зуброю») з діагнозом отруєння чадним газом - 21% карбоксигемоглобіну.

Працівниками ПАТ "Львівгаз" тимчасово припинено подачу газу до квартири.

Причини події - з'ясовуються.

4. 11 лютого о 10:00 год. невідома особа з мобільного телефону на телефон Львівського оператора служби "102" обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування магазину  "Копійочка" у м. Львові (вул. Князя Ярослава Осмомисла, 2, Галицький район).

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 24 осіб та 8 од. техніки (з них 5 осіб та 1 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

З приміщень магазину було виведено 10 осіб (4 персоналу та 6 відвідувачів). Спеціалістами вибухотехнічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ НП у Львівській області було обстежено приміщення магазину та прилеглу територію. Об 11:05 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено.

5. 11 лютого об 11:30 год. невідома особа з мобільного телефону на телефон Львівського оператора служби “102” обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Львівській області повідомила про замінування магазину  "Копійочка" у м. Львові (вул. Князя Ярослава Осмомисла, 2, Галицький район).

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з „ Планом дій …” у складі 22 осіб та 8 од. техніки (з них 5 осіб та 1 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

З приміщень магазину було виведено 9 осіб (4 персоналу та 5 відвідувачів). Спеціалістами вибухотехнічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ НП у Львівській області було обстежено приміщення магазину та прилеглу територію. О 13:00 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не виявлено.

6. 12 лютого о 10:08 год. до реанімаційного відділення Львівської ОКЛ була госпіталізована жителька м. Львова (вул. Коперника М., 37, Галицький район, ЛКП «Цитадель-Центр») із діагнозом отруєння чадним газом - 7% карбоксигемоглобіну (легка ступень). Після надання необхідної медичної допомоги та проходження барокамери, потерпіла у задовільному стані відпущена додому.

Працівниками ПАТ "Львівгаз" тимчасово було припинено подачу газу до квартири. Причини події - зʼясовуються.

7. 13 лютого о 13:40 год. у смт. Брюховичі (вул. Незалежності України, б/н) Львівської міської ради під час проведення земляних робіт  виявлено 122 мм артилерійський снаряд часів ІІ Світової війни. Місце події було огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого боєприпасу.

8. 14 лютого - о 14:40 год. у м. Львові в районі перехрестя вулиць Франка І. - Кн. Романа, виявлено порив труби Ø 600 мм магістрального водогону. Внаслідок події тимчасово без централізованого водопостачання залишилася частина абонентів Галицького району міста (10 тис. мешканців), припинено рух трамваїв №№ 1, 3, 4, 5, 8, 9, 11. О 23:30 год. аварійною бригадою ПАТ "Львівводоканал" у складі 8 осіб та 3 од. техніки пошкодження ліквідовано, водопостачання абонентів відновлено в повному обсязі. Рух трамваїв відновлено зранку 15 лютого згідно графіку.