5 квітня - 11 квітня 2017 року

1. 5 квітня о 12:02 год. у м. Львові по вул. Замарстинівська, 112 (Шевченківський район), на будівництві впав та травмувався чоловік, житель с. Реклинець Сокальського району.

Потерпілого у важкому стані із діагнозом політравма, госпіталізовано до міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Причини події з'ясовуються.

2. 5 квітня близько 15.30 год. у м. Львові, на вул. Лукасевича, б/н (Шевченківський район) під час прогулянки в лісопосадці виявлено 2 (дві) авіабомби часів ІІ Світової війни.

Місце події огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявлених вибухових предметів.

3. 7 квітня о 14:46 год. поступило повідомлення що у м. Львові по вул. Пасічна 60, кв. 16 (Личаківський район, ЛКП 504) попередньо отруїлися чадним газом 3 особи (з них 1 дитина), яких у  середній ступені важкості, госпіталізовано до ОКЛ та МДКЛ.

Працівниками ПАТ “Львівгаз” тимчасово припинено подачу газу до квартири. Причини події з'ясовуються.

4. 9 квітня 12:05 год. у м. Львові (вул. Тютюнників, 10/10, Галицький район, ЛКП «Снопківське») в квартирі отруївся чадним газом чоловік (11% карбоксигемоглобіну). Потерпілого було доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні. Після обстеження та проходження барокамери у задовільному стані відпущений додому. Працівниками ПАТ "Львівгаз" тимчасово припинено подачу газу до газової колонки та конвектора.

Причина події - з'ясовується.

5. 9 квітня о 12:15 год. у м. Львові (вул. Тернопільська, 12-б, Сихівський район) на власному подвір'ї виявлено підозрілий предмет (поліетиленову пляшку з невідомою рідиною та примотаним годинником). На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ міста Львова згідно з „Планом дій …” у складі 22 осіб та 5 од. техніки (з них 11 осіб та 2 од. техніки від ГУ ДСНС України у Львівській області).

Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. О 13:17 год. працівниками відділу вибухотехнічної та пожежотехнічної експертизи НДЕКЦ при ГУ НП у Львівській області за допомого спеціального обладнання виявлений предмет, схожий на саморобний пристрій, обстежено   та вилучено для подальшого дослідження.

6. 9 квітня о 16:03 год. у м. Львові (вул. Гоголя М., 3-а/29, Галицький район, ЛКП «Айсберг») в квартирі на другому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку отруїлися чадним газом три особи, з них 1 дитина, жителі м. Києва.

Дорослих потерпілих у важкому стані було доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні (після обстеження та проходження барокамери госпіталізовано до реанімаційного відділення), дитину госпіталізовано до реанімаційного відділення Львівської міської дитячої клінічної лікарні.

7. 10 квітня о 09:53 год. від міського управління національної поліції у м. Львові Головного управління національної поліції у Львівській області надійшла інформація про те що у м. Львові по вул. Драгана, 18, в квартирі №11 (Сихівський район),  виявлено ємність із ртуттю вагою близько 5 кг та набої до дрібнокаліберної зброї (400 шт).

Слідчою групою Сихівського районного відділу ГУ Національної поліції у Львівській області виявлені речовини з місця події вилучені.

По даному факту проводяться слідчі дії.

Причини події - з'ясовується.

8. 11 квітня о 07.46 год. у м. Львові, на вул. Брюховецькій, б/н (Шевченківський район) на відстані 1000 м від житлових будинків, виявлено 122 мм арт. снаряд часів ІІ Світової війни.

Місце події огороджено, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявлених вибухових предметів.

Пожежі, пов’язані з самовільним спалюванням рослинностіта її залишків:

1. 10 квітня у м. Львів по пр. Червоної Калини, 60, (Сихівський район) на відкритій території, вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 0,005 га.