25 квітня - 1 травня 2018 року

1. 25 квітня о 08:00 год., у м. Львові в районі вул. Городоцької, 67 водій маршрутного автобуса № 20 (маршрут: вул. Суботівська – вул. Польова, перевізник АТП -1) не справився з управлінням та здійснив зіткнення з легковим автомобілем «Syzyki», внаслідок якого автобус в’їхав у металевий стовп рекламного щита. В результаті ДТП травмованих осіб немає.

Причини події встановлюються.

2. 25 квітня о 13.59 год. від ГУ НП України у Львівській області надійшла інформація, про отримане анонімне повідомлення, що у м. Львові за адресами – вул. Героїв УПА, 73, – Бізнес-центр "Таурус" (Франківський район), вул. Промислова, 52 – Бізнес-Центр "Український капітал" (Шевченківський район), вул. Богдана Хмельницького, 176 – Бізнес центр "Lemberg" (Личаківський район), закладено вибухові пристрої.

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось.

На місці події, вул. Героїв УПА, 73 – Бізнес-центр "Таурус", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 24 чол. та 6 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено 330 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Франківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень бізнес-центру та прилеглої території.

О 16.30 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

На місці події, вул. Промислова, 52 – Бізнес-Центр "Український капітал", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 23 чол. та 7 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено близько 300 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Шевченківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення бізнес-центру та прилеглої території.

О 16.00 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

На місці події, вул. Богдана Хмельницького, 176 – Бізнес-центр "Lemberg", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 28 чол. та 8 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено близько 300 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Личаківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення бізнес-центру та прилеглої території.

О 17.00 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

3.  26 квітня о 13:52 год. у м. Львові, поблизу вул. Професора Яреми (Франківський район), на переїзді Персенківка – Львів, на 6 км пікет №6, вантажний тепловоз № 8901 збив чоловіка, віком близько 60 років. За свідченнями машиніста, чоловік не звертав увагу на попереджуючі сигнали потяга. Рух тепловоза було затримано на 50 хвилин.

Особа загиблого та обставини події встановлюються.

4. 26 квітня о 18:14 год. у м. Львові на регульованому перехресті вул. Під Дубом та пр. Чорновола водій автомобіля “Фольцваген-Джета”, 1997 року народження, житель м. Радехів скоїв наїзд на пішохода-дівчину, 2001 року народження, жительку м. Львова, яка перебігала дорогу на червоне світло світлофора. Внаслідок ДТП дівчина від отриманих травм померла в кареті швидкої медичної допомоги.

5. 27 квітня о 18:40 год. у Залізничний ВП ГУНП у Львівській області надійшло повідомлення, про те, що 27 квітня о 18:40 год. у м. Львові по    вул. Авіаційна, 6, на залізничній станції “Скнилів”, громадяни в кількості близько 200 осіб, перекрили рух електропоїздам сполученням №6157 “Львів – Мукачево” та  № 6165 “Львів – Лавочне”, а саме, перебувають на залізничній колії станції через те, що в електропоїздах недостатньо місць, подано лише по чотири вагони та вимагають надання додаткових вагонів.  На місці події перебували представники регіональної філії "Львівська залізниця" Публічного акціонерного товариства "Українська залізниця”, які запевнили громадян, що буде збільшено кількість вагонів у електропоїздах, після чого громадяни звільнили залізничне полотно та рух вищевказаних електропоїздів близько 20:55 год. було відновлено.2. 28 квітня вул. Маруньки, 16, (Личаківський район) виявлено 122 мм артснаряд часів 2 світової війни.

Місце події огороджене, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого вибухового предмету.

6. 28 квітня о 18:40 від чергового ГУ НП у Львівській області надійшла інформація про те, що ними по телефону отримане анонімне по відомлення про закладення вибухового пристрою у м. Львові, вул. Кульпарківська, 226, в торгово-розважальному центрі “Вікторія Гарденс“.

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

На місці події працювали відповідні підрозділи та служби міста Львова згідно з “Планом дій…“. На час обстеження з торгово-розважального центру було виведено близько 12000 відвідувачів та працівників.

Спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень торгово-розважального центру та прилеглої території.

О 21:00 год пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено.

7. 29 квітня о 13:35 год., в м. Львові, у квартирі 6-ти поверхового будинку на вул. Зеленій, 130 (Сихівський район, ЛКП «Дністер») отруїлась, ймовірно, чадним газом мешканка квартири, 2001 року народження (20% карбоксигемоглобіну). Потерпіла у стані середнього ступеня важкості госпіталізована у Львівську МДКЛ. До квартири тимчасово припинено подачу газу.

Причини події встановлюються.

8. 29 квітня, близько 20:45 год., у м. Львові в районі вул. Зеленої, 95 водій легкового автомобіля марки "Фольсваген Пассат", 1957 року народження, мешканець м. Львова, керуючи автомобілем, з невідомої причини, в’їхав у опору тролейбусної лінії електропередач маршруту № 24 та збив її. Внаслідок ДТП водій помер на місці пригоди. Пасажир автомобіля 1998 року народження, мешканка м. Львова, отримала незначні тілесні ушкодження та після госпіталізації у медичний заклад, була відпущена додому.

Причини події встановлюються.

25 квітня у сел. Брюховичі Львівського МВК  (Шевченківський район) на відкритій території вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 0,01 га.

1 травня в м. Львові по вул. Роксоляни, 59 (Залізничний район) на відкритій території торфополя вогнем знищено суху траву на площі 0,1 га.