23 травня - 29 травня 2018 року

1. 28 травня о 16:38 год. в м. Львові по пр. Червоної Калини, 109 в пасажирському маршрутному автобусі № 42 марки “ЕТАЛОН” (належить ПАТ “АТП 14630”). Пожежу ліквідовано о 16:59 год. Вогнем знищено автобус. Постраждалих немає.

2. 29 травня близько 10.20 год. від ГУ НП України у Львівській області надійшла інформація, про отримане анонімне повідомлення, що у м. Львові за адресами – вул. Героїв УПА, 73, корпус 5а – Бізнес-центр "Таурус", вул. Наукова, 7а, 7б, 7д Бізнес-Центр "Оптіма-Плаза" (Франківський район), вул. Богдана Хмельницького 176 – Бізнес-центр "Lemberg" (Личаківський район), вул. Промислова, 50/52 – Бізнес-Центр "Український капітал", (Шевченківський район), вул. Шевченка, 111а – Бізнес-центр (Залізничний район), закладено вибухові пристрої.

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось.

На місці події, вул. Героїв УПА, 73 – Бізнес-центр "Таурус", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 21 чол. та 6 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено 470 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Франківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень бізнес-центру та прилеглої території.

О 12.19 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

На місці події, вул. Наукова, 7а, 7б, 7 працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 25 чол. та 7 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено орієнтовно 1500 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Франківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень бізнес-центру та прилеглої території.

О 14.15 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

На місці події, вул. Богдана Хмельницького, 176 – Бізнес-центр "Lemberg", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 19 чол. та 7 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено близько 300 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Личаківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення бізнес-центру та прилеглої території.

О 15.40 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

На місці події, вул. Шевченка, 111а працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 21 чол. та 6 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено близько 2000 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Залізничного відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень бізнес-центру та прилеглої території.

О 15.55 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

На місці події, вул. Промислова, 52 – Бізнес-Центр "Український капітал", працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" в складі 26 чол. та 7 одиниць техніки. На час обстеження з приміщень будівлі виведено близько 50 осіб. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками Шевченківського відділу ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщення бізнес-центру та прилеглої території.

О 17.00 год. пошукові роботи завершено - вибухового пристрою не було виявлено.

Проводяться заходи з встановлення особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

3. 29 травня о 14.02 год. у лісі поблизу м. Львова, по вул. Личаківській, б/н (Личаківський район) під час прогулянки виявлено протипіхотну міну часів 2 світової війни (300 м від дороги, 1000 м до будівель).

Місце події огороджене, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого вибухового предмету.

Пожежі в екосистемах

27 травня в м. Львові по вул. Роксоляни, 59 на території торфополя, земельна ділянка належить ЛКП «Левандівка», вогнем знищено торф на площі 0,0012 га. Пожежу ліквідовано о 10.44 год.