12 червня - 19 червня 2018 року

1. 12 червня о 13:37 год. у м. Львові по вул. Кастелівка, 16, кв. 2, (Франківський район) мамою мешканця  квартири, під час наведення порядку в квартирі, виявлено протитанкову димову шашку з піропатроном та гільзу від 80 мм набою. Працівниками Франківського відділу ГУ НП у Львівській області небезпечний предмет з місця події вилучено.

Причини події з’ясовуються.

2. 13 червня о 01:45 год., на телефон диспетчерської служби «103» надійшло анонімне повідомлення про замінування Центрального автовокзалу м. Львова, вул. Стрийська,109 та Центрального залізничного вокзалу м. Львова, вул. Двірцева,1.

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось.

На місцях подій, працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" Місця подій були огороджені, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

На час обстеження з автовокзалу було виведено 11 осіб у тому числі й працівники, з залізничного вокзалу близько 400 осіб, у тому числі й працівники.

Спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологом проведено обстеження приміщень та прилеглої території.

О 04:11 год. пошукові роботи завершено – вибухового пристрою не виявлено.

Проводяться заходи по встановленню особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

3. 16 червня на території міста виявлений застарілий боєприпас часів другої Світової війни, а саме:

- у м. Львові на вул. Патона, район гуртожитків ДП «ЛОРТА» - 1 протитанкова міна.

 Місце події огороджене, виставлено охорону. Подано заявку начальнику 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України (м. Дрогобич) на вилучення та знешкодження виявленого вибухового предмету.

4. 16 червня, близько 13:00 год., у м. Львові на вул. Широкій, 81а у магазині «Євросекондхенд», під час розрахунку на касі магазину двома невідомими особами (хлопцем та дівчиною) стався раптовий вибух незначної сили, спричинений вибухопакетом для страйкболу. При цьому відбулося виділення характерного різкого і їдкого диму, який відчули відвідувачі. Постраждалих осіб немає. Невідомі особи з місця події втекли. На місці події працювали екіпажі    ГРПЧ-2, ШМД, служба 104, слідчі Залізничного ВП.

Обставини події встановлюються.

5. 18 червня о 16:10 год. від чергового ГУ НП у Львівській області надійшла інформація, що на електронну адресу “Центру безпеки” м. Львова надійшли повідомлення про закладення вибухових пристроїв у м. Львові за адресами:

- вул. Промислова, 52 – Бізнес-центр “Український капітал” (Шевченківський район);

- вул. Богдана Хмельницького, 176 – Бізнес-центр “Lemberg” (Личаківський район);

- вул. Наукова, 7А, 7Б, 7Д – Бізнес-центр “Оптіма – Плаза” (Франківський район);

- вул. Зелена,109 – Бізнес-центр “Клуб ділових людей” (Личаківський район);

- вул. Шевченка, 111А – Торгово-офісний центр “Легенда – Клас” (Залізничний район);

- вул. Героїв УПА, 73, корпус 5 – Бізнес-центр “Тауер” (Франківський район);

- вул. Федьковича, 58 – ТОВ “ Нео - Сервіс” ( айті - склад) (Франківський район);

- вул. Зелена, 5 – Інтернет – магазин “Ноутбук -  Центр” (Личаківський район);

- вул. Зелена, 147 - Інтернет – магазин “Brain” (Сихівський район);

- вул. Замарстинівська, 40 - ТОВ “Дефіс” (магазин комп’ютерної техніки) (Шевченківський район);

- вул. Під Дубом, 6   – Інтернет – магазин “alCOMP” (Галицький район).

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось.

На місцях подій, працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …" Місця подій були огороджені, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

У зв’язку з відмовою адміністрації, обстеження: по вул. Промислова, 52 – Бізнес-центр “Український капітал”, вул. Богдана Хмельницького, 176 – Бізнес-центр “Lemberg”,  вул. Шевченка, 111А – Торгово-офісний центр “Легенда – Клас”, вул. Наукова, 7А, 7Б, 7Д – Бізнес-центр “Оптіма – Плаза” ,  вул. Героїв УПА, 73, корпус 5 – Бізнес-центр “Тауер” , вул. Під Дубом, 6   – Інтернет – магазин “alCOMP”,  вул. Федьковича, 58 – ТОВ “ Нео - Сервіс” ( айті - склад) не проводилися.

Працівниками слідчо-оперативних груп районних відділів ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологами проведено обстеження приміщень бізнес-центрів, магазинів та прилеглих територій.

О 19:05 год. пошукові роботи у місцях можливого замінування були завершені, вибухового пристрою не виявлено.

Заходи по встановленню особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування, продовжуються.

6. 19 червня о 13:20 год. у м. Львові, Сихівський район, вул. Боднарська, 16 (новобудова, компанія ТМ ''Галжитлобуд'') на будівництві був вражений електричним струмом чоловік,1989 року народження, мешканець м. Львова.

 Бригада швидкої медичної допомоги на час приїзду визнала клінічну смерть постраждалого. Були проведені реанімаційні заходи, дефібриляція серця. Стан після успішної реанімації – важкий. Постраждалого доставлено в 8 МКЛ. Обставини події встановлюються.

7. 19 червня близько  09:00 год. у м. Львові, на перехресті вулиць пр. Червоної Калини та вул.Угорської відбулось зіткнення автомобіля “Opel Vectra” під керуванням водія, 1947 року народження, мешканця м. Львова, автомобіля “ Daewoo Lanos”, під керуванням водія, 1984 року народження, мешканця м. Львова, та автомобіля “ ЗАЗ-110206” під керуванням водія, 1990 року народження, мешканця м. Червоноград. Внаслідок ДТП водій автомобіля “ Opel Vectra” отримав травми – забій  м’яких тканин грудної клітки зліва, закритий перелом 5 та 6 ребер зліва і був  госпіталізований у 8 МКЛ.

О 15:50 до чергового Сихівського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що травмований внаслідок ДТП чоловік помер у лікарні.

Причини та обставини події встановлюються.