15 серпня - 21 серпня 2018 року

1. 15 серпня  у смт. Брюховичі виявлені застарілі боєприпаси часів другої Світової війни, а саме: 3 одиниці 152 мм. артснарядів.

Станом на 16 серпня  застарілі боєприпаси вилучені.

2. 16 серпня о 8:30 год. (12.36 год. повторно) на електронну пошту відділу ''Гаряча лінія міста''  ЛМР надійшли повідомлення про закладення вибухових пристроїв у м. Львові за адресами:

- вул. Роксоляни,18 – фітнес клуб '' ЮНІТІ ФІТНЕС КЛУБ ” (Залізничний  район);

- вул. О. Степанівни,45 – фітнес клуб “Форевер” (Франківський район);

- вул. Зелена,20 – фітнес клуб “Форевер” (Личаківський район);

- вул. О.Кониського,9 – фітнес клуб “Айседора” (Личаківський район).

Вимог, виконання яких могло б відвернути вибухи, не висувалось.

На місцях подій, працювали основні підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …"

Місця подій були огороджені, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб.

Працівниками слідчо-оперативних груп районних відділів ГУ НП у Львівській області, спеціалістами вибухово-технічного управління ГУ НП у Львівській області разом з кінологами проведено обстеження приміщень фітнес клубів та прилеглих територій:

- вул. О. Степанівни,45 – фітнес клуб “Форевер” о 10:30 год. пошукові роботи у місцях можливого замінування були завершені, вибухового пристрою не виявлено, евакуація не проводилася;

- вул. Роксоляни,18 – фітнес клуб '' ЮНІТІ ФІТНЕС КЛУБ ” о 10:50 год. пошукові роботи у місцях можливого замінування були завершені, вибухового пристрою не виявлено, евакуація не проводилася;

- вул. Зелена,20 – фітнес клуб “Форевер” о 11:00 год. пошукові роботи у місцях можливого замінування були завершені, вибухового пристрою не виявлено, евакуація не проводилася;

- вул. О.Кониського,9 – фітнес клуб “Айседора” о 11:30 год. пошукові роботи у місцях можливого замінування були завершені, вибухового пристрою не виявлено, евакуація не проводилася.

Повторна перевірка не проводилася через письмову відмову власників.

Заходи по встановленню особи, яка надала неправдиве повідомлення про замінування, продовжуються.

3. 16 серпня о 18:25 год. на станції Підзамче м. Львів, пасажирами поїзду №6096 сполученням Львів – Рівне, у складі 4 вагонів було перекрито рух по коліям станції.

Для вивозу пасажирів надано резервний електропоїзд №7634 у складі 6 вагонів.

О 19:50 год. рух поїздів по станції Підзамче розблокований.

4. 18 серпня о 11:22 год. надійшло повідомлення, що у м. Львові по вул. 2-й Заозерний провулок, 6 «а» в кімнаті двоповерхового житлового будинку розбився годинник, до складу якого входив ртутний термометр. Відділенням радіаційно-хімічного та біологічного захисту групи РХБЗ ЗТС ГУ у Львівській області проведено збір ртуті механічним способом в кількості 1 грам. Зібрану ртуть передано на пункт прийому в управління з питань НС та ЦЗН ЛМР для зберігання та подальшої утилізації.