6 лютого- 12 лютого 2019 року

1. 7 лютого, близько 02:00 год., на телефон служби 102 зателефонувала жінка, яка не відрекомендувалась та повідомила про замінування ресторану «Старгород» за адресою м. Львів, вул. Римлянина,1( Личаківський район).

На місці події працювали підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …". Під час перевірки приміщень закладу було виведено персонал та відвідувачів у кількості 45 осіб. О 03:15 год. 7 лютого обстеження приміщень та прилеглої території було завершено. Вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи по виявленню особи, яка надала хибне повідомлення.

2. 8 лютого о 13:50 год. надійшло повідомлення про пожежу в м Львові по вул. Виговського, 47, (Залізничний район) в дев’ятиповерховому  багатоквартирному житловому будинку. На місці пожежі виявлено тіло власника квартири, який ймовірно отруївся продуктами горіння. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 12м2 . Пожежу ліквідовано о 14:13 год. Обставини події встановлюються.

3. 9 лютого о 14:07 год. в м. Львові по вул. Пасічна, 47 (Личаківський район) в квартирі на другому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку виникла пожежа. Внаслідок пожежі загинула одна особа. З будинку було евакуйовано 8 осіб. О 14:33 год. пожежу ліквідовано. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 5 м2. Обставини події встановлюються. Попередня причина пожежі – необережне поводження під час паління.

4. 10 лютого, близько 01:00 год., на телефон служби 102 зателефонувала невідома особа чоловічої статі та повідомила про замінування будівлі гуртожитку “Львівського вищого технічного училища транспортних технологій та сервісу національного транспортного університету” за адресою: м. Львів, вул. Ожинова,5 (Шевченківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось. На місці події працювали підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно  з "Планом дій …". Під час перевірки приміщень будівлі було виведено 56 осіб.

О 03:30 год. 10 лютого обстеження приміщень та прилеглої території було завершено. Вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи по виявленню особи, яка надала хибне повідомлення.

5. 10 лютого, близько 16:30 год., на телефон служби 102 зателефонував невідомий чоловік (із мобільного телефону) та повідомив, що йому відомо про запланований на 18:00 год. вибух у ресторані «Балканський дворик» за адресою: м. Львів, вул. Городоцька, 243 (Залізничний район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

      На місці події працювали підрозділи сил ЦЗ області і міста Львова згідно з "Планом дій …". Під час перевірки приміщень   будівлі було виведено, близько 60 осіб. О 18:50 год. 10 лютого обстеження приміщень та прилеглої території було завершено. Вибухового пристрою не виявлено. Проводяться заходи по встановленню особи, яка надала неправдиву інформацію.

  6. 11 лютого о 10:00 год. надійшло повідомлення на чергового ДРПЧ № 61 м. Винники від місцевого мешканця, про те що під час прогулянки у лісі, на території Винниківського лісництва, приблизно  в 300 м. від. вул. Забава, м. Винники, знайдено два герметичних металевих ящики ( 30X15X15 см.), в яких всередині знаходиться речовина схожа на ртуть. Ящики перевезені в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення для передачі на подальшу утилізацію.  Обставини події встановлюються.

7. 12 лютого о 20:12 год. надійшло повідомлення про пожежу в м. Львові по вул. Ів. Франка, 24-26 (Галицький район), в кабельній каналізації, яка належить Львівській філії ПрАТ "Укртелеком". Вогнем пошкоджено кабель на площі 0,5 м2. Попередньо ГУ НП у Львівській області встановлено, що у м. Львові по вул. І. Франка, 24, на тротуарі відбувся вибух в каналізаційному колекторі, внаслідок чого підкинуло кришку люку та було пошкоджено: бруківку біля каналізаційного колектору, склопакет-вітрини аптеки "ДС", також вибуховою хвилею було пошкоджено накриття банкомату "Райффайзен Банк Аваль", ліхтар під’їзду будинку, три вікна та балконні двері в квартирі на другому поверсі чотирьохповерхового житлового будинку. Внаслідок пожежі потерпілих осіб не має. Пожежу ліквідовано о 20:18  год. Причини та обставини події встановлюються.