13 лютого-19 лютого 2019 року

1.13 лютого о 18:38 год. у м. Львові на вул. В. Великого 61 , на першому поверсі дев’ятиповерхового житлового будинку (Франківський район), виникла пожежа. Вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 5 м2, пошкоджено речі домашнього вжитку та оздоблення квартири на площі 20 м2. Внаслідок пожежі власника та сина власника квартири внаслідок отруєння продуктами горіння  госпіталізовано в ЛОКЛ. Врятовано: 7 осіб, з них 1 дитина та виведено 15 осіб. Пожежу ліквідовано о 18:53 год. Причини події встановлюються.

2.13 лютого, близько 18:30 год., на телефон служби 102 зателефонувала невідома особа чоловічої статі та повідомила про замінування букмекерських кантор “Фаворит-Спорт” на території всієї України. На території м. Львова знаходиться 24 відділення. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

Згідно з "Планом дій …" підрозділами сил ЦЗ області і міста Львова було проведено обстеження приміщення букмекерської кантори “Фаворит-Спорт” у м. Львові по вул. Винниченка, 4 (Личаківський район). О 21:00 год. обстеження приміщення та прилеглої території було завершено. Вибухового пристрою не виявлено. Від подальшого обстеження решти приміщень представники “Фаворит-Спорт” відмовились. Проводяться заходи по виявленню особи, яка надала хибне повідомлення.

3.14 лютого о 18:15 год. надійшло повідомлення, що в м. Львові по вул. Личаківська, 7 (Личаківський район) виникло задимлення в під’їзді житлового будинку. По прибуттю на місце події пожежно-рятувальним відділенням загорання чи ознак пожежі не виявлено. Однак, було встановлено, що в даній будівлі стався обвал стіни (орієнтовно довжиною 10 м та висотою близько 12 м) з першого по третій поверх (з пошкодженням міжповерховим трьох перекриттів) в його нежитловій частині, яка визнана аварійною з 1993 року та продана на аукціоні у приватну власність в 2015 році. Загиблих та потерпілих на місці події не має. На даний час роботи не проводяться, будівля взята під охорону муніципальною дружиною. Аварійними бригадами виконано роботи по відключенню інженерних комунікацій. Пожежно-рятувальним відділення здійснювалося освітлення місця події. В житловій частині будинку знаходиться 16 квартир та 1 офіс. За інформацією ЛКП «Старий Львів» відповідні квартири здаються в оренду подобово, крім одної квартири (де прописано 7 осіб). На момент події у даній квартирі перебувало 2 особи ,які відселені до родичів.

На 08.30 год. 15.02.2019 року заплановано засідання міської комісії ТЕБ та НС для подальшого вирішення даної події. До проведення робіт залучалися служби м. Львова (40 чол. та 10 од. техніки), з них від ГУ ДСНС – 5 од. техн. (з яких 2 основної пожежно-рятувальної техніки), 20 чол. та МОГ ГУ ДСНС України у Львівській області.

4.15 лютого, близько 10:57 год., на телефон служби 102 зателефонувала невідома особа та повідомила про замінування букмекерських кантор “Фаворит-Спорт”  та ‘’ Парі-матч ’’на території всієї України. На території м. Львова знаходиться приблизно 40 таких відділень. Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висувалось.

Згідно з "Планом дій …" підрозділами сил ЦЗ області і міста Львова було проведено обстеження приміщення букмекерської кантори “Фаворит-Спорт” у м. Львові по вул. Винниченка, 4 (Личаківський район). О 12:00 год. обстеження приміщення та прилеглої території було завершено. Вибухового пристрою не виявлено. Від подальшого обстеження решти приміщень представники “Фаворит-Спорт” та  ‘’Парі-матч’’ відмовились. Проводяться заходи по виявленню особи, яка надала хибне повідомлення.

5.17 лютого близько 14:45 год. у м. Львові на вул. Генерала Чупринки, 8 (Галицький район) в приватній житловій квартирі отруїлась, ймовірно чадним газом жінка, 1998 року народження, яку було доставлено та госпіталізовано до Львівської ОКЛ. Квартира обладнана газовою плитою та газовою колонкою. Працівниками ПАТ “Львівгаз” припинено подачу газу до квартири. Обставини події встановлюються.

6.18 лютого о 21:54 год. в м. Львові, вул. Папоротна, 4 (Залізничний район), у приватному житловому будинку, отруїлись, ймовірно чадним газом, 2 особи, яких у стані середнього ступеню важкості було госпіталізовано у Львівську ОКЛ. Обставини події встановлюються.

7. 18 лютого о 22:36 год. в м. Львові, вул. Шараневича І., 29 (Залізничний район) в квартирі отруїлись, ймовірно чадним газом, 4 особи, з них 2 дитини (всі мешканці даної квартири), яких у стані середнього ступеню важкості було госпіталізовано в ЛОКЛ та МДКЛ. Обставини події встановлюються.

8. 19 лютого о 09:42 год. в смт. Рудно , вул.Кам’яна,16 (Залізничний район) в приватному житловому будинку, отруїлась, ймовірно чадним газом, 1 особа, (жителька даного будинку), яку було госпіталізовано у Львівську ОКЛ.

Обставини події встановлюються.

9. 19 лютого, близько 13:40 год., на 10 колії сортувального  парку станції Львів із вагона №57079337 УН 1824 (цистерна) внаслідок відсутності кришки заливної горловини відбулося незначне підтікання вантажу (розчин гідроксиду натрію (каустична сода), аварійна картка №809, ступінь небезпечності №2), відправник ТОВ «Карпатнафтохім» (сел. Рожнятів Івано-Франківської обл.), одержувач ДТЕК «КриворіжТЕС». Вагон відтранспортовано в безпечне місце на станцію «Рясне-II» та передано під охорону для подальшої передачі відправнику. Під час обстеження пошкоджень цистерни не виявлено. Рух рухомого складу Львівської залізниці не припинявся. Небезпеки для людей та довкілля  не встановлено. Обставини події встановлюються.