Проведено благоустрій внутрішнього дворика будинку на вул. Наливайка, 17

У 2013 році при реалізації програми сприяння благоустрою внутрішніх дворів, яка впроваджується у рамках спільного українсько-німецького проекту Німецького співробітництва (GIZ) ГмБХ та Львівської міської ради «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» проведено благоустрій трьох внутрішніх двориків будинків на вул. Лисенка, 5, вул. Кривоноса, 7 та вул. Личаківській, 5.

Така програма сприяння продовжується і у 2014 році. Цього разу вибір дворів відбувся на конкурсній основі. Для проведення благоустрою вибрано три двори на вул. Наливайка, 17, вул. Коперника, 30 та вул. Дрогобича, 10.

В кожному обраному дворі управління охорони історичного середовища провело ряд зустрічей з мешканцями,  де фіксувалися усі потреби і побажання мешканців щодо благоустрою двориків, на основі яких управління охорони історичного середовища у співпраці з експертами Німецького товариства міжнародного співробітництва опрацювало ескізні проекти благоустрою згаданих двориків.

Частка співфінансування мешканців на впорядкування внутрішнього дворика складає - 10 % від загальної вартості робіт але не більше ніж 1000 грн. з квартири. Перед  початком робіт частка мешканців повинна бути перерахованою у вигляді авансу безпосередньо на рахунок виконавця робіт.

У дворі на вул. Наливайка, 17  роботи проводилися з 27.10.2014р.- 07.11.2014р. Загальна вартість робіт становить 125 884 грн. Перед початком робіт з заміни мощення за міські кошти було проведено ремонт стіни у подвір’ї

У дворі на вул. Коперника, 30 роботи розпочато  04.11.2014р.- і триватимуть орієнтовно 3-4 тижні. 

У дворі на вул. Дрогобича, 10, у зв’язку з тим що мешканці вчасно не зібрали необхідної частки співфінансування, триває процес узгоджень та  збору коштів. Якщо роботи усе ж таки вдасться розпочати, то частина робіт буде перенесена на весну 2015 р.