Металеву браму каплиці Боїмів у Львові реставрують


З метою відновлення та збереження вхідних дверей каплиці Боїмів у м. Львові, у березні 2017 року була створена робоча група, до складу якої увійшли: Т.Возняк, О.Рибчинський, А.Салюк, М. Гайда, Л. Онищенко-Швець,       І. Сварник, В. Косів, В. Одрехівський, Р. Шмагало, Р.Яців, Р.Могитич, І.Сьомочкін, С.Габор, Ю.Миколаїшин та Андреас Альтгаммер.

В рамках робочих зустрічей учасники цієї групи спільно з реставратором металу та експертом GIZ Андреасом Альтгаммером, який надаватиме фахові та технічні консультації при реставрації брами, розробили детальний план заходів з дослідження та реставрації брами. На даному етапі робота переходить до практичного виконання – після демонтажу брама буде перевезена в майстерню, де фахівці проведуть подальші дослідження металу для узгодження процесу реставрації спільно з учасниками робочої групи.

Роботи проводяться на замовлення Львівської національної галереї мистецтв, за підтримки управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, в рамках спільного українсько-німецького проекту  «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».