Командно-штабне навчання цивільного захисту з Франківським районом м. Львова

Командно-штабне навчання цивільного захисту з Франківським районом м. Львова

28 вересня 2017 року під керівництвом заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури С.Бабака та управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради було проведено  командно-штабне навчання цивільного захисту з Франківським районом Львівської міської ланки територіальної  підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області, за темою: "Дії органів управління Франківської районної адміністрації Львівської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і ліквідації їх наслідків".

Метою навчання ставились питання удосконалення навичок керівного складу у приведенні в готовність органів управління та організація проведення аварійно-відновлювальних з ліквідації наслідків негоди та проведення евакуаційних заходів внаслідок вибуху побутового газу у багатоповерховому житловому будинку.

До навчань залучалися: Франківська районна адміністрація, районна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, районна комісія з питань евакуації, Львівські комунальні підприємства району, Франківський РВ ГУ ДСНС України у Львівській області, Франківській РВ Національної поліції ГУ НП у Львівській області, управління патрульної поліції у м. Львові та інші.

На фоні проведення командно-штабних навчань проводились спеціальні об'єктові навчання і тренування на суб'єктах господарювання: ДП "Львівський державний ювелірний завод", ПАТ "Львівгазвидобування", ЛКП "Львівелектротранс", ТзОВ "Фіакр-Львів", комунальна 5-та міська клінічна лікарня,10-та міська лікарня м. Львова, комунальна 4-та стоматологічна поліклініка, комунальна 2-га міська поліклініка.

В ході навчань відпрацьовувались питання дії районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, відділів районної адміністрації, аварійних служб, суб’єктів господарювання щодо проведення відновлювальних робіт на території району та заходів з евакуації і розміщення евакуйованого населення через вибух побутового газу в житловому будинку за адресом вул. В.Великого,109.

Під час проведення навчання у Франківському районі виконувався цілий ряд корисних робіт в інтересах мешканців району (ремонт сходових кліток, скління вікон, утеплення і ремонт житлових будинків, очищення підвалів і горищ від сміття, ремонт дощоприймачів тощо).

Практично відпрацьовані питання розгортання та роботи штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Франківського району,

 евакуації мешканців будинку № 109 на вулиці Володимира Великого (практична робота групи імітації від Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу), супроводження та розміщення їх у збірному пункті евакуації № 16Ф (на базі Львівського навчально-виховного комплексу ім. Василя Симоненка), організація всебічного забезпечення заходів евакуації (в тому числі медичне, транспортне, охорони публічного порядку, тощо).

Особливо необхідно відзначити практичні дії штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Франківського району (керівник штабу – заступник голови Франківської районної адміністрації О.Тимчишин)

Командно-штабне навчання пройшло організовано, злагоджено і повністю досягло запланованої мети.

У зв’язку з цим хочеться подякувати за якісне проведення навчання і плідну підготовчу роботу голові Франківської районної адміністрації Т.Гниді, заступникам голови Франківської адміністрації О.Тимчишину і О.Струмеляк, директору НВК  ім. В.Симоненка Я.Скоропад, начальнику Франківського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області І.Гайдаю, директору ЛКП «Південне» Р.Крюковій, директору Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу Г.Балущак, старшому майстру виробничого навчання циклу практичної підготовки обласних та міста Львова курсів удосконалення керівних кадрів 1 категорії В.Горловому, головному спеціалісту відділу захисту населення і територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР О.Дубчаку.