Відповідь управління транспорту та зв’язку на відкритий лист

  • 05.01.2012, 17:43
  • 4230
Відповідь управління транспорту та зв’язку на відкритий лист редакції сайту «Пасажири про маршрутки», ІПЦ «НАШЕ ПРАВО», Колегії громадських експертів і консультантів, Львівському юридичному товариству щодо роботи нової транспортної схеми.

Нагадаємо, відповідний відкритий лист був поширений у медіа 4 січня 2012 року. 

Подаємо відповідь управління транспорту та зв’язку повністю:

Шановні колеги! Дякую Вам за Ваші зауваження та пропозиції щодо роботи нової маршрутної мережі Львова. Приємно, що Ви не є байдужими до реформ, які впроваджуються у місті. І лише спільними зусиллями ми зможемо досягти наміченого результату.

На Ваші вимоги інформуємо наступне:

  • Зупинки громадського транспортну перебувають на балансі районних адміністрацій, відповідно, районні адміністрації забезпечують обслуговування зупинок громадського транспорту.
  • На зупинках громадського транспорту та у великих автобусах розміщено 2 тис. схем руху автобусних маршрутів. Друк цих матеріалів проводився за кошти перевізників. На жаль, левова частина цих матеріалів зникає з зупинок впродовж 2-3 годин після розміщення.
  • У всіх маршрутах розміщено схеми руху. Також за рахунок перевізників було надруковано та розповсюджено 100 тис. буклетів з новими автобусними маршрутами. Окрім того, нова інформація про транспорту мережу була розміщена у найбільш тиражних друкованих ЗМІ, зокрема, у газетах «Експрес», «Високий Замок», «Львівська пошта», «Комсомольська правда в Україні», «Самопоміч». Крім того, інформація розміщена на сайті Львівської міської ради та у провідних Інтернет-виданнях Львова. Також впродовж останнього часу мешканців Львова інформували про зміни у русі автобусного транспорту через телебачення – сюжети та прямі ефіри на 12-му каналі, ТРК «Люкс», ZIK-ТБ, НТА, та радіо – «Львівська хвиля», «Незалежність», Львівське державне обласне радіо, FM-Галичина та ін. Чіткі графіки руху для кожного маршруту будуть оприлюднені впродовж тижня.
  • Електронна схема нової транспортної мережі розроблена компанією Easy Way відповідно до інформації, яку надало управління транспорту та зв’язку. Ознайомитись з новою транспортною схемою можна на сайті www.eway.in.ua. У зв’язку з внесеними на прохання мешканців змінами, доопрацьовується та коригується відповідна карта-схема нової транспортної мережі і управлінням транспорту та зв’язку. Протягом наступного тижня карта-схема буде розповсюджена.
  • Відповіді на запитання щодо роботи громадського транспорту можна отримати на «гарячій» лінії міста – 15-80 (працює цілодобово без вихідних), а також на «гарячій» лінії управління транспорту та зв’язку ЛМР – 261-55-66 (з 9:00 до 18:00 год понеділок-четвер, та з 9:00 до 16:30 год – у п’ятницю). Також управління транспорту та зв’язку запрошує долучитись до інформування мешканців через телефон «гарячої» лінії волонтерів.
  • З питаннями щодо якості перевезень у міському громадському транспорті слід телефонувати на «гарячу» лінію управління транспорту та зв’язку ЛМР – 261-55-66 (з 9:00 до 18:00 год понеділок-четвер, та з 9:00 до 16:30 год – у п’ятницю), або писати на електронну адресу transport@city-adm.lviv.ua.
  • 4 січня управління транспорту та зв’язку ЛМР розпочало перевірку роботи нових автобусних маршрутів. Такі перевірки триватимуть впродовж усього січня. Складатимуться відповідні акти про порушення. І далі за результатами актування ставитиметься питання про розірвання угоди з перевізниками. Під час перевірок увагу звертатимуть на інтервали руху автобусів, на кількість автобусів на маршрутах, на дотримання схеми руху, на зовнішній вигляд водіїв та їх поведінку.
  • Забезпечення умов для якісного і безпечного перевезення пасажирів передбачено Правилами надання послуг пасажирських перевезень автомобільним транспортом.
  • Згідно з українським законодавством, право на безкоштовний проїзд мають 36 категорій пільговиків. Забезпечення безкоштовного проїзду для них у міському транспорті передбачено в угодах, укладених з перевізниками. Окрім того, в угодах зафіксована 50% знижка на проїзд для учнів у дні навчання.
  • Вивчивши пасажиропотік та зваживши на зауваження мешканців, управління транспорту та зв’язку ЛМР коригуватиме автобусну мережу. До прикладу, врахувавши побажання львів’ян, до 46-ти затверджених автобусних маршрутів додано ще 7 нових.

З повагою,

начальник управління транспорту та зв’язку                                                              М.Жук

Відповідь управління транспорту та зв’язку на відкритий лист редакції сайту «Пасажири про маршрутки», ІПЦ «НАШЕ ПРАВО», Колегії громадських експертів і консультантів, Львівському юридичному товариству щодо роботи нової транспортної схеми - 1 сторінка

Відповідь управління транспорту та зв’язку на відкритий лист редакції сайту «Пасажири про маршрутки», ІПЦ «НАШЕ ПРАВО», Колегії громадських експертів і консультантів, Львівському юридичному товариству щодо роботи нової транспортної схеми - 2 сторінка