З представниками громади мікрорайону Левандівка відбулась зустріч в рамках створення Стратегії розвитку культури

  • 17.02.2012, 18:49
  • 2373
У Львові розробляють стратегію розвитку культури. З мешканцями мікрорайону Левандівка відбулася зустріч в рамках створення Стратегії розвитку культури до 2025 року.

Як повідомили в Інституті міста, у рамках створення Стратегії розвитку культури до 2025 року 13 лютого 2012 року у Народному домі мікрорайону Левандівка відбулася зустріч з мешканцями, основною метою якої був збір ідей, пропозицій та поглядів на майбутнє культурного розвитку мікрорайону, вироблення шляхів його вдосконалення, використовуючи внутрішні можливості та ресурси району. Зустріч проходила у формі дискусії, обговорювались питання, що стоять на заваді культурного прогресу мікрорайону. 

Перед зустріччю була складена мапа культурних об’єктів мікрорайону (садки, школи, вищі навчальні заклади, заклади культури та дозвілля), а також встановленні контакти з представниками цих закладів. Основу учасників зустрічі склали представники закладів культури та духовенства: представник Народного дому Левандівка, міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту, Львівської філії Дніпропетровського державного технічного університету залізничного транспорту, отець храму Вознесіння Господнього, директори шкіл, садочків, а також пенсіонери та школярі.

Як розповідають в Інституті міста, зустріч проходила в кілька етапів. Спершу учасникам запропонували виділити основні культурні, економічні, соціальні та екологічні проблеми Левандівки. На їх основі учасники розробили та представили бажане відсоткове співвідношення розвитку та пріоритетності вищезгаданих сфер та висунули пропозиції щодо розташування культурного центру Левандівки. На третьому етапі, було запропоновано знайти всі можливі варіанти вирішення окреслених проблем, використовуючи внутрішні ресурси району.

Ключові пропозиції проведеної зустрічі:

    використовуючи недіючі структури району (кінотеатр «Супутник», Керамічний завод тощо), створити у мікрорайоні  культурно-розважальний, торговий та культурно просвітницький центри; створити періодичне друковане видання, яке б висвітлювало життя Левандівки; залучати мешканців мікрорайону до організації та проведення культурних заходів Левандівки; за участю працівників місцевого дитячого притулку (психолога, методистів, юристів) проводити просвітницьку роботу серед дітей, батьків, працівників освітніх та дошкільних закладів щодо формування культури виховного процесу; створити робочу групу у складі мешканців та адміністрації району для контролю виконання прийнятих рішень.

Розбіжним виявилось питання щодо визначення культурного центру мікрорайону. Були висловлені думки, що таким осередком виступає храм Вознесіння Господнього та прилегла до нього площа, Народний дім Левандівка, церква св. Андрія та Йосафата (що на вул. Повітряній), територія поряд з колишнім кінотеатром «Супутник» чи то паркова зона мікрорайону.

Результати проведених обговорень ляжуть в основу для написання Стратегії розвитку культури до 2025 року, створення якої ініціюється та проводиться активними небайдужими львів’янами спільно з міською владою.

Подібні зустрічі заплановані і в інших районах Львова, зокрема проведення наступної планується в мікрорайоні Майорівка.

комунальна установа Інститут міста.

Довідка

Мета Стратегії розвитку культури до 2025 року полягає у визначенні стратегічних цілей, пріоритетів та напрямів культурного розвитку Львова.

Написання планують завершити в кінці 2012 року.