На проекти з енергозбереження та ресурсозбереження надають пільгові кредити

  • 24.02.2012, 11:44
  • 2361
Львівське регіональне відділення Державної інноваційної фінансово-кредитної установи повідомляє,  що з метою залучення додаткових інвестицій у розвиток національної економіки було налагоджено співпрацю з міжнародними фондами фінансування проектів, які спрямовані на покращення екологічного стану довкілля, а також проектів, які забезпечують енергозбереження і ресурсозбереження на будь-яких об’єктах.

Фінансування проектів здійснюється у формі надання пільгового (8 % річних) кредиту у розмірі, що не перевищує 350-400 тис.євро.

Слід зазначити, що міжнародними фондами фінансування проектів не фінансується будівництво нових об’єктів, а тільки модернізація існуючих об’єктів. Відтак, пільговий кредит мають можливість отримати підприємства і компанії будь-якої форми власності, а також комунальні підприємства, які готові реалізовувати проекти, що відповідають вищезазначеним пріоритетним напрямкам та відповідають необхідним умовам фінансування міжнародних фондів для України.

Нам важливо якнайширше інформувати підприємства нашого регіону про можливість залучення додаткових інвестицій для здійснення ними модернізації їхніх виробничих процесів із застосуванням новітніх технологій. Ця пропозиція надає підприємствам нашого регіону реальний шанс отримання фінансування для реалізації проектів, що не лише дозволить підприємствам забезпечити енерго- та ресурсозбереження на їхніх виробництвах та покращити екологічний стан нашого довкілля, але й  надасть можливість підприємтсвам досягнути значного економічного ефекту, що в свою чергу позитивно відобразиться на надходженнях до бюджету нашого регіону.

директор Львівського регіонального відділення Державної інноваційної фінансово-кредитної установи

Володимир Лука.

Відтак, якщо ця інформація зацікавить підприємство, що бажає реалізувати такий проект, то йому необхідно підготувати коротку проектну пропозицію на 2-3 сторінки у відповідності до стандартної форми, яку подано в прикріпленому файлі, та надіслати її в електронному вигляді на електронну адресу Львівського регіонального відділення ДІФКУ – lv@difku.gov.ua.

Як наголошує Володимир Лука, кожна подана пропозиція буде ретельно розглянута Державною інноваційною фінансово-кредитною установою у відповідності до «етапів проходження проекту», а авторів обов’язково буде поінформовано про результати її розгляду.

Детальніша інформація: за адресою: вул. Академіка Лазаренка, 4 або тел. 238-89-17, 238-38-76.

У прикріплених файлах можна ознайомитися із умовами фінансування та вимогами до оформлення проектних пропозицій.

Перелік програм для України

Зразок проектної провозиції