Плідне спілкування з бізнес-спільнотою

  • 11.03.2013, 11:20
  • 1405
Начальник ДПІ у Сиxівському районі м.Львова Роман Сас провів чергову зустріч з представниками малого та середнього бізнесу.

Відкриваючи засідання, очільник податкової інспекції підкреслив: «Основне наше завдання – не подискутувати й розійтися, а виявляти проблеми, що виникають у процесі роботи, і вирішувати їх. Жодне звернення не залишиться поза увагою».

Побажання бізнесмени висловлювали найрізноманітніші – від надання можливості отримувати певні довідки дистанційно до спрощення процедури одержання ключів електронного цифрового підпису.

Керівник інспекції звернув увагу на внесені зміни до Податкового кодексу України, якими урегульовано чимало проблем бізнесу. Зокрема, щодо податку на прибуток підприємств вирішено проблему відображення збитків минулих років, а в частині ПДВ знято обмеження стосовно добровільної реєстрації платником податку. Сам термін реєстрації платником ПДВ скорочено з 10 до 5 днів.

Роман Сас зауважив, що в рамках перетворення державної податкової служби з фіскального органу на сервісну службу розширюється перелік електронних сервісів, якими платники податків можуть скористатися у своїй роботі. Серед них: «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Реєстр платників ПДВ», «Єдина база податкових знань», «Пульс податкової» та ін. Для зручності обслуговування громадян і підприємців Державною податковою службою України впроваджено сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи», який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді.

Роман Сас повідомив присутнім про підсумки роботи податкової інспекції району за минулий рік. Так, до зведеного бюджету мобілізовано 471,7 млн. грн., а до бюджету міста – 197,9 млн. гривень.

У 2012 році збільшилась кількість новостворених суб’єктів на 532, а також на 96 – платників ПДВ.

Відшкодовано податку на додану вартість на рахунки підприємств в сумі 26,2 млн. гривень.

Успішно пройшла кампанія декларування – 2012. Загалом громадянами подано 1946 декларацій про доходи, отримані у 2011 році. За результатами перерахунків сплачено до бюджету 3145 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб, що на 2257 тис. грн. більше попереднього року. Податковою знижкою скористалися 1098 громадян. Їм повернуто ПДФО в сумі 1049 тис. гривень.

Учасники зустрічі активно долучилися до обговорення питань та висловили низку пропозицій щодо діючих норм Податкового кодексу України. Зокрема, генеральний директор Тзов «Діком ЛТД», віце - президент Академії енергетики України, академік Олександр Ядченко наголосив на необхідності змін діючого порядку справляння екологічного податку по стаціонарних джерелах забруднення, зокрема, змінивши об’єкт оподаткування із обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферу на фактичні обсяги реалізації природного газу та іншої природної сировини, спалювання якої призводить до забруднення навколишнього середовища.

Підприємці запропонували, щоб подібні зустрічі з керівним складом податкової на майбутнє стали постійними і проводилися щомісячно.

Інформацію надав сектор взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ у Сихівському районі м.Львова Львівської області ДПС.