Під час зустрічі з бізнесом говорили про єдиний соціальний внесок

  • 28.11.2013, 11:28
  • 1154
В ДПІ у Сихівському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області відбулася зустріч за участю начальника інспекції Романа Саса з представниками малого бізнесу. Під час засідання обговорювалося питання адміністрування єдиного соціального внеску.

Відкриваючи захід, Роман Сас повідомив про те, що Міністерство доходів і зборів України постійно працює над впровадженням механізмів зниження адміністративного навантаження, надання високоякісних сервісів для платників податків. Серед них «єдине вікно» електронної звітності, «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», інтерактивний сервіс «Пульс» та багато інших.

У ході зустрічі Роман Іванович проінформував присутніх щодо розміру ставки єдиного соціального внеску.

Нині залежно від типу платників, класу професійного ризику, податок становить від 36 до 49%. З нього нараховують страхові виплати і формують пенсії. Натомість в майбутньому цю ставку планується зменшити. Наразі у Міністерстві доходів і зборів шукають джерела фінансування, розраховують економічно-обґрунтовані розміри ставки. Адже від її зменшення насамперед понесе втрати бюджет. Аби цього не відбулось, потрібно знайти відповідні компенсатори, які забезпечать його відповідне наповнення.

Роман Сас, очільник податкової інспекції

Також особливу увагу було приділено питанню звітування приватних підприємців щодо єдиного соціального внеску до органів доходів і зборів. Зокрема, обговорено можливість подання такої звітності в електронному вигляді та порядок отримання безкоштовних ключів електронного цифрового підпису. Усі бажаючі отримати такі ключі можуть це зробити у секторі реєстрації користувачів при Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів, який розташований у приміщенні Центру обслуговування платників м.Львова за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, 35, каб.136, тел.: (032) 297-39-85, (032) 297-39-89. Перелік документів, необхідних для отримання посиленого сертифікату ключа, та всю інформацію щодо діяльності АЦСК розміщено на офіційному сайті Центру (www.cskidd.gov.ua).

Наприкінці засідання представники бізнесу підкреслили позитивні зміни щодо запровадження новацій у частині розвитку малого бізнесу, а також висловили побажання на подальше проведення таких зустрічей.