У Львівському терцентрі відбулось святкування свята «Маланки» (фото)

  • 13.01.2014, 17:44
  • 1658

Львів соціальний. Сьогодні, 13 січня в Центрі денного дозвілля Львівського терцентру при Храмі Святого Климента Папи (вул. Ген. Т. Чупринки, 70)  відбулось святкування "Маланки" та свята "Пампуха".

Підопічні Франківського відділення Львівського міського терцентру довідались про історію свята, спостерігали за сценізованим дійством та активно долучились до святкування. Разом колядували, щедрували та вінчували. Завершили свято частуванням смачної куті та пампухів, - соціальний робітник Лвьівського міського терцентру Наталія Колодій

Львівський міський територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян, створено з метою забезпечення якісного та ефективного функціонування системи соціального обслуговування осіб літнього віку та одиноких непрацездатних мешканців Львова.

Бажаючі брати участь у заходах дозвілля львівського міського терцентру можуть звертатись у відділення соціально-побутової реабілітації за тел.: 233 10 49

На свято Маланки молодь (у масках або без них) усю ніч щедрує, ходить із «козою», водить переодягненого на Маланку парубка. Традиційні персонажі — «баба» Маланка та «дід» Василь. У давнину святкове переодягання виконувало важливі релігійно-магічні функції, але з часом цей звичай перетворився на веселу розвагу, маскарад. В Маланці нерідко використовують сучасні мотиви й персонажі.

Фоторепортаж