Починається сезон відкриття літніх майданчиків

  • 31.03.2015, 15:53
  • 1713
  • Ірина Круглова

З першого квітня 2015 року відкривається сезонний період дії конструктивних елементів благоустрою комунальної власності для розміщення об’єктів соціально-культурного, торговельного та іншого призначення.

Розташування літнього майданчика здійснюється виключно на підставі договору оренди, який укладається між суб’єктом та управлінням комунальної власності. Договори укладаються лише за наявності паспорта, який можна одержати, звернувшись в управління архітектури Львівської міської ради. Наголошуємо, що наявність самого паспорта не дає право на розташування літнього майданчика. Обов’язково має бути підписаний з управлінням комунальної власності договір оренди, на підставі якого здійснюється нарахування орендної плати, - повідомляє Наталія Рясна, завідувач сектору оформлення договорів.

З початку року в управління комунальної власності поступило близько 80 паспортів відкритих літніх майданчиків, виданих управлінням архітектури. Термін дії таких дозволів коливається від одного до п’яти років у межах сезонного періоду: з першого квітня до першого листопада поточного року.

Станом на 30 березня 2015 підготовлено усі проекти договорів оренди конструктивних елементів благоустрою. При цьому, заздалегідь повідомлено усіх орендарів про необхідність підписання таких договорів.

Орендна плата за користування літніми майданчиками нараховується, згідно з методикою розрахунку вартості окремих конструктивних елементів благоустрою, затвердженою ухвалою Львівської міської ради від 05.03.2009 №2451 «Про затвердження Положення про оренду окремих конструктивних елементів благоустрою комунальної власності для розміщення об’єктів соціально-культурного, торговельного та іншого призначення». Так, як до цієї ухвали не було внесено жодних змін, тому орендна плата, у порівнянні з 2014 роком, не змінилась.

Орендна плата залежить від місця розташування літнього майданчика та його площі. Згідно з цією ухвалою, існують три зони, в яких можуть розміщуватися елементи благоустрою: I зона, II зона та III зона. Відповідно, вартість 1 кв. м коливається від 10 до 20 грн.

Поступлення від оренди конструктивних елементів благоустрою за 2014 рік становить біля 2 млн гривень.