У Міжнародний день передчасно народженої дитини у Львові підсвітять фіолетовим Оперу

  • 14.11.2016, 16:01
  • Марія Демчина
17 листопада Львів долучиться до відзначання Міжнародного дня передчасно народженої дитини, підсвітивши фіолетовим кольором фасад Оперного театру.

Як розповідають організатори – БФ «Немовля», колір, яким найчастіше позначають проблему недоношених діток – фіолетовий.  Підсвічування відомих архітектурних споруд фіолетовим кольором – акція, яка відбувається у багатьох містах світу до Міжнародного дня передчасно народженої дитини. Зокрема, такі проекти було реалізовано з Ніагарським водоспадом, будівлею Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку та Босфорським мостом у Стамбулі. Минулого року Львів теж долучався до всесвітньої ініціативи – підсвічував фіолетовим Львівську Оперу.

Такі ініціативи реалізовують задля привернення уваги та інформування суспільства про проблему передчасно народжених дітей, бо недоношеність – одна з основних причин дитячої смертності у світі. Щорічно в нашій країні народжується близько 500 000 тис. немовлят, 24 000 тис. з них з’являються на світ раніше визначеного терміну.

Нагадаємо, Міжнародний день передчасно народженої дитини заснований  2009 року за ініціативи Європейського фонду з догляду за новонародженими дітьми. У Відні на площі Святого Михайла було запущено в небо одночасно 500 білих куль – відповідно кількості передчасно народжених дітей протягом року у Відні.