Допомога ЗСУ, цікаві ініціативи для школярів, обстеження балконів – про це все у щотижневому відеозверненні мера Львова (відео)

  • 29.10.2023, 13:17
  • Ганна П’єх
Міський голова Львова Андрій Садовий у відеозверненні розповів про ключе за тиждень, що минає: допомога Збройним силам України, нові ініціативи для львівських школярів, результати обстеження балконів будинків комунальної власності, та некоректну поведінку водіїв громадського транспорту.

Фото ілюстративне

«613 день війни. Пріоритет один – допомога Збройним силам.

За останні дні ми підписали багато угод, щоб допомогти нашим військовим. Це допомога: Національній гвардії, Академії сухопутних військ, військовому госпіталю. Багато різних частин. Це вже більше 400 мільйонів тільки напряму перераховуємо. Тому, що є обладнання, яке ми купуємо через тендери, а це кошти напряму. І наші військові самі можуть оперативно купити те, що їм потрібно. Це важливо.   

Зараз діти на канікулах у Львові. З канікул потім прийдуть до школи. Є дуже цікава ініціатива. Ми хочемо почати по класах, по школах, по районах і загальноміські зробити змагання по стрільбі з різних видів зброї. Чому це важливо: тому що, коли ти стріляєш – ти маєш драйв всередині, і це важливо. Тому що ворог повинен знати, що всі ми – хлопці, дівчата, чоловіки, жінки, ми всі готові битися за нашу державу. Це наш обов’язок. Я думаю дітям це сподобається. 

Тепер стосовно наших справ міських, комунальних – балкони. Пам’ятаєте влітку були прикрі моменти, коли два балкони впало і загинула одна людина. Це трагедія звичайно. Ми у Львові загалом маємо 380 000 балконів. З того часу почали обстеження. Вже більше 20% обстежили. Це і індивідуальні, і загального користування. Загалом 14 000 балконів, станом на сьогодні, мають ознаки аварійності. Деякі люди вже почали звертатися, щоб отримати співфінансування і відремонтувати такі балкони. 192 людей звернулися. Щоб ви розуміли, є програма, де місто 80% компенсує і допомагає з ремонтом. Тому що ми розуміємо – дуже часто люди таких коштів не мають. Це важливо. Прошу звернути на це увагу. Тому що це є наша безпека. 

 Ще одна тема, яка була дуже актуальною на цьому тижні. Водій автобуса закрив двері перед чоловіком, який мав протез. Як потім виявилося – це був військовий, він був без форми. Провели службове розслідування: водій клянеться, що він не бачив, що він вже від’їхав. Зробили серйозний розбір польотів. Щоби я просив: якщо в подальшому ми з вами будемо бачити некоректну поведінку чи хамство водія – я мушу про це знати. 

Провели роботу з Гарячою лінією міста. Вона має в першу чергу таку інформацію класти мені на стіл. Зараз почнемо тренінги, навчання для водіїв. Я хочу персонально зі всіма водіями, по всіх АТП, поспілкуватися. Тому що деколи така некоректна поведінка чи хамство – дестабілізує. Люди і так накручені, а тут ще починається. Тому давайте разом включаємося і будемо наводити порядок. Бажаю всім мудрості і твердості. Люблю вас. Слава Україні!», - наголосив мер Львова Андрій Садовий.