Минулого місяця львівські перевізники сміття здали на переробку 70 тонн скла

  • 16.02.2023, 11:04
  • Пресслужба ЛМР
Як наголошують в управлінні з питань поводження з відходами ЛМР, переплавлене скло за своїми характеристиками нічим не поступається склу, що виготовлене із свіжої сировини, а процес переробки вимагає значно менших витрат енергоресурсів. Натомість, потрапивши на полігон, скло розкладається сотні років.

«Для того, щоб зберегти екологічну рівновагу нашої планети, кожен з нас повинен прийняти правильне рішення щодо сортування відходів.

Скло, є однією з найважчих фракцій побутових відходів. При потраплянні на полігони ТПВ, розкладається сотні років. Натомість правильна утилізація склобою дозволяє значно скоротити використання природних ресурсів: піску, соди та вапняку. Переплавлене скло за своїми характеристиками нічим не поступається тому, що виготовлене із свіжої сировини. Процес переробки вимагає значно менших витрат енергоресурсів, адже плавлення відбувається при значно нижчій температурі», - розповідають в управлінні з питань поводження з відходами.

Так, у січні цього року компаніями перевізниками нашого міста було відправлено на переробку близько 70 тонн скла. А на сміттєвих майданчиках активно встановлюють спеціальні контейнери для збору скла.

«Закликаємо мешканців сортувати цей вид відходів. Скляна тара має бути максимально чистою – це полегшить подальше досортування та зменшить ресурси», - додають в управлінні.

Нагадаємо, з 23 січня, ЛКП «Львівспецкомунтранс» розпочав встановлювати контейнери для збору скла у Залізничному і Личаківському районах. Буде встановлено 80 спеціальних баків, з позначкою «Скло». На утилізацію можна приносити пляшки з-під напоїв, скляні банки від консервів/закруток та тару з-під косметичних засобів тощо.

Натомість НЕ можна викидати в ці контейнери:

·                 кераміку,

·                 загартоване скло, 

·                пірекс (вогнетривке скло), 

·                дзеркала, 

·                люмінесцентні лампи.

Детальніше тут