Нові статистичні показники та «Інтегрована концепція розвитку: Львів 2030» – оновлений портал відкритих даних

  • 13.06.2023, 10:51
  • 1199
  • Пресслужба ЛМР
«Панель міста: портал відкритих даних» — це відкрита платформа, створена з метою надання громадськості доступу до численних засадничих показників розвитку різних сфер життя міста. Тепер на сайті оновили статистичні дані за 2022 рік та додали окремий розділ «Інтегрована концепція розвитку: Львів 2030».

Користувачі порталу можуть дізнатись дані щодо населення, бюджету міста, показники економічного розвитку, благоустрою, транспорту, освіти, охорони здоров’я, безпеки, культури, комунальних та адміністративних послуг тощо. 

Сектор відкритих даних ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» також оновив статистичні показники щодо основних напрямків розвитку міста за 2022 рік. Їх можна переглянути за покликанням.

«Оновлення статистичних показників у період військового стану стало непростим викликом для нас: частина важливих даних, як, наприклад, демографічні показники, стали, на жаль, недоступними. Проте, розуміючи всю важливість наявності цієї інформації для нашої громади, а також використання обґрунтованих підходів до прийняття рішень на її основі, ми продовжуємо моніторити основні показники розвитку міста і розглядаємо альтернативні джерела отримання засадничих даних.

Усі набори даних на «Панелі міста» доступні не лише для перегляду, а й для завантаження у машиночитному форматі з «Порталу відкритих даних Львова», – зазначає керівниця управління інформаційних технологій Олена Гунько.

Також за покликанням можна ознайомитись зі змістом «Інтегрованої концепції розвитку: Львів 2030». Це стратегічний документ, що визначає засоби та цілі містобудівної політики щонайменше до 2030 року.

«Інтегрована концепція розвитку: Львів 2030» є одним із ключових стратегічних документів Львівської громади. Вона закладає основи збалансованого та сталого просторового розвитку міста, декларуючи підходи інтегрованого розвитку, що закріплені у Лейпцизькій хартії сталого розвитку міст та створюючи умови для розвитку кліматично-нейтрального міста Львова. «ІКР: Львів 2030» декларує розвиток “міста коротких відстаней”, збереження природного каркасу Львівської громади, пріоритизує громадський транспорт. Ця стратегія об'єднує секторальні стратегічні документи міста (План сталої міської мобільності, Стратегію розвитку культури та інші документи) і є інструментом, який покращує стратегічний менеджмент у Львівській громаді», – зазначає в.о. директора КУ Інститут міста Максим Терлецький.

«Інтегровану концепцію розвитку: Львів 2030» розробили в межах проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки Урядів Німеччини та Швейцарії.

«Панель міста: портал відкритих даних» об’єднує понад 800 показників, які структуровані у 4 змістовні блоки: Статистика, Якість життя, Стратегія та Інтегрована концепція розвитку. Вперше сайт було презентовано у жовтні 2016 року, і він є частиною екосистеми «Відкриті дані Львова».