Вчора у Львові урочисто привітали із 80-ти річчям учасника бойових дій УПА

  • 27.02.2013, 17:57
Львів соціальний. Наше місто шанує громадян. Так, вчора 26 лютого, громадскість Сихівського району та м. Львова за участю представників Сихівського відділу соціального захисту, Сихівської районної адміністрації, членів організації «Пласт», товариства політв’язнів привітала учасника бойових дій УПА, члена товариства політв’язнів та репресованих Ігора Степановича Поповича з нагоди його 80-річчя.

Ігор Попович тепло прийняв своїх гостей.  З усмішкою і водночас з сльозинкою на очах  розповідав  про своє життя. Душевно читав вірші, слова яких проникають до наших сердець.  Людина  з великої букви, приклад для всіх, а особливо для молоді, яка повинна вчитися на прикладі таких людей. Не завжди світлою є дорога українського народу, але якщо поруч живуть сильні духом люди – такі, як Ігор Попович, як кажуть, нас не здолати, начальник Сихівського відділу управління соціального захисту Львівської міської ради Леся Сало

Слід зауважити, що мати ювіляра - Наталія Юрчинська, активна учасниця пластового руху в м. Бережани, член ОУН. Під час проживання у Варшаві  була членом "Союзу українок", підтримувала дружні та літературні стосунки з Оленою Телігою, Наталією Лівицькою-Холодною, ідеологом українського націоналізму Дмитром Донцовим, Олександром Олесем, Олегом Ольжичем, Богданом Лепким, Юрієм Липою. Батько - Степан Попович вояк Українських Січових Стрільців, закінчив політехніку в м. Гданськ (Польща), працював на вагоно-будівному заводі фірми «Лімпоп» у Варшаві.

Родина ювіляра емігрувала перед наступом Червоної армії у 1944 році в м. Криницю (Польща), а згодом  репатрійована в СРСР. Сім’ю було заслано на 7 років в Хабаровський край (Росія). Ігор Попович навчався у 1954-1959 роках в Хабаровському інституті інженерів залізничного транспорту. З 1963 року живе у Львові, до 1991 року працював на будівельних підприємствах. Приймав активну участь в громадському житті нашого міста, має в доробку збірку поезій «У любові збудуємо Україну».