У Львові депреміювали водія, який не відкрив пандус для пасажира на кріслі колісному

  • 29.12.2023, 17:09
  • Пресслужба ЛМР
У Львові водію, який не відкрив пандус в автобусі при посадці/висадці пасажира на кріслі колісному, оголосили догану та зменшили премію на 13 тис. грн. Про інцидент, який трапився нещодавно в автобусі №47А, стало відомо зі звернення на Гарячу лінію міста. У комунальному автотранспортному підприємстві №1 зауважили, що такими діями водій порушив трудову дисципліну та посадову інструкцію.

фото ілюстративне, автор: Роман Балук

“Після впровадження безготівкової оплати проїзду, водії міського громадського транспорту отримують офіційну прозору заробітну плату. Тому фінансове покарання тепер буде відчутне для водія. Адже компенсувати недоотримані кошти, поклавши собі в кишеню готівку з виручки, вони більше не можуть.

Наша позиція жорстка: у подібних випадках ми каратимемо водіїв гривнею до тих пір, поки кожен з них не усвідомить, що його прямий обов’язок – допомогти пасажиру на кріслі колісному потрапити в салон та виїхати з нього.

До слова, частина водіїв у жовтні пройшли навчання щодо правильної комунікації та взаємодії з маломобільними людьми. Водіїв, зокрема, навчали на практиці як допомагати пасажирам на кріслах колісних користуватись громадським транспортом. Наступного року такі навчання планується продовжити», – зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Нагадаємо, раніше у Львові покарали водія, який не надав змогу зайти в автобус людині з інвалідністю, зачинивши перед ним двері. Тоді водію оголосили догану та позбавили місячної премії.