У Винниках говорили про потреби, ідеї та бачення розвитку міста

  • 12.05.2023, 15:52
  • 161
  • Пресслужба ЛМР
У Винниках на стратегічній сесії говорили про потреби, ідеї, цілі та бачення розвитку міста. Захід в межах проєкту «Активні мешканці – ключ до розвитку громади» відбувся з ініціативи департаменту міської агломерації ЛМР та за підтримки Ради Європи. Власне, представники Ради Європи теж взяли участь у сесії.

Як зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР, робота відбувалась у групах в форматі діалогу, де всі мали можливість висловитись. Думки всіх учасників та учасниць зафіксували та спільно проаналізували, а результати роботи - візуалізували у підсумковій інфографіці. 

«Це був дуже нетиповий у найпозитивнішому значенні цього слова захід. Коли самодостатнє, добре розвинуте містечко має високі очікування від об'єднання зі Львовом. Водночас, пропонує конструктивні ідеї та повну готовність долучатися до процесу, а не стояти осторонь», – поділився своїми спостереженнями представник Ради Європи в Україні Олександр Солонтай.

Директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський наголосив: «Попри обмеження, які накладає на нас війна, вкрай важливо зберігати та застосовувати інструменти місцевої демократії там, де це можливо. Це основа для довіри між мешканцями і владою, та запорука нашого спільного успіху після перемоги. Такий захід, який відбувся у Винниках, показує відданість нашої громади європейським демократичним традиціям, та наближає нас до інвестицій і отримання грантів від наших західних партнерів».

Зазначимо, в рамках цього проєкту з Радою Європи, в громадах Львівської МТГ проведуть також діалогові семінари.