Як розвивати свою громаду: у Львівській МТГ відбулися перші діалогові семінари

  • 23.05.2023, 11:50
  • 344
  • Пресслужба ЛМР
У Лисиничах, Зашкові, Рудному та Малехові відбулися перші діалогові семінари «Активні мешканці – ключ до розвитку громади». Тут мешканці презентували власні проєкти для розвитку своєї громади, а подекуди вчилися їх писати. Розповідали про очікування, пропонували конструктивні ідеї та, що важливо, висловлювали своє бажання власноруч долучатися до їхньої реалізації. Такі зустрічі ініціював департамент міської агломерації ЛМР, за підтримки Ради Європи.

«Важливо, що такі зустрічі матимуть продовження. Департамент міської агломерації допомагатиме активним мешканцям розвивати ці ідеї», – наголосила начальниця відділу аналізу та планування департаменту міської агломерації ЛМР Юля Бойко.

Очевидним стало і те, що у громадах є високий запит на відновлення Громадського бюджету. Тож департамент міської агломерації працюватиме з експертами Ради Європи над його відновленням, а також над залученням європейських інвестицій на реалізацію нових ідей та проєктів у Львівській громаді.    

Серія діалогових семінарів ініційована департаментом міської агломерації та реалізована за підтримки Ради Європи в межах проєкту «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні».

Далі такі зустрічі відбуватимуться і в решті громад Львівської МТГ.