Для учнів громад Львівської МТГ організували зустрічі у міській Ратуші

  • 09.10.2023, 12:38
  • 468
  • Пресслужба ЛМР
Департамент міської агломерації ініціював серію зустрічей з учнями громад Львівської МТГ у стінах Ратуші. Так, минулого тижня Львівську міську раду відвідали старшокласники Грядівської гімназії та Рясне-Руського і Великогрибовицького ліцеїв.

«Для школярів старших класів – це перший досвід побувати у місці, де твориться місцеве самоврядування. Та дізнатися про обов'язки міського голови, депутатського корпусу й виконкому», – зазначили у департаменті міської агломерації ЛМР.

Захід відбувся у межах Європейського тижня місцевої демократії. Цьогорічна тематика – пріоритетність демократичної стійкості в період воєнного часу.

 «Такі заходи допомагають виховувати свідомих громадян та формувати зі шкільного віку громадянську позицію. Тож особливу увагу учнів ми зосередили на важливості громадських ініціатив, умінню користуватися своїм правом та свободою вибору, впливати на життя громади, розумітися в електронних петиціях», -  зазначила начальниця відді

лу координації та планування департаменту міської агломерації Юля Бойко.

Водночас на прикладі Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ учням розповіли, як Львівська громада в умовах війни реагує на виклики та проблеми, зокрема допомагає нашим пораненим воїнам.

У департаменті міської агломерації ЛМР додали, що впродовж жовтня міську раду відвідають школярі з інших навчальних закладів Львівської громади.