Офіси громади разом з комунальними підприємствами пильнуватимуть за відновленням благоустрою у громадах

  • 14.05.2024, 17:04
  • 103
  • Пресслужба ЛМР
Віднедавна офіси Львівської громади отримали нові повноваження, а мешканці населених пунктів і не лише вони – нову відповідальність. Так, відповідно до рішення виконкому, офіси громад видаватимуть дозволи на тимчасове порушення благоустрою під час проведення ремонтно-будівельних робіт. Але спочатку заявники мають укласти договори з львівськими комунальними підприємствами. У такий спосіб вони зобов'язуються відновити пошкоджений благоустрій. Власне комунальні підприємства наглядатимуть за усуненням пошкоджень. Раніше такої практики у громадах не було.

Керівниця управління адміністрування та розвитку громад Львівської міської ради Ірина Круглова каже, що саме ця норма - здійснення нагляду за відновленням об'єктів благоустрою - є дуже актуальною. Адже нерідко у населених пунктах під час, скажімо, ремонтних робіт, потрібно зняти дорожнє покриття. Проте не завжди після завершення робіт підприємці чи просто мешканці відновлюють пошкоджений благоустрій. Тепер це контролюватимуть комунальні підприємства.

«Якщо ж підприємець порушить умови угоди і не відновить пошкоджений благоустрій, то, згідно із чинним законодавством, на нього чекають штрафні санкції від 3 і до 18 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Або ж завдану громаді шкоду стягуватимуть вже у судовому порядку», – зазначила Ірина Круглова.

У громадах Рудно, Рясне-Руського та Підрясного такі угоди укладатимуть із ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Залізничного району». У Винниках, Лисиничах та Підбірцях – з ЛКП «Господар». У Дублянах, Ситихові, Малих Підлісках, Брюховичах, Малехові, Великих і Малих Грибовичах, Збиранці, Гряді, Волі-Гомулецькій, Завадові, Зашкові та Зарудцях – з ЛКП «ТРАП».