Підтримка молодих ветеранів та ВПО в Україні: бізнес-хакатон у Львові

  • 10.06.2024, 18:04
  • 142
  • Пресслужба ЛМР
Сьогодні у Львові стартував п’ятиденний хакатон у межах проєкту підтримки молодих ветеранів та ВПО в Україні. Подія об’єднала 35 учасників, серед яких ветерани та внутрішньо переміщені особи зі всієї України. Вони навчатимуться основам бізнесу та слухатимуть мотиваційні лекції українських та іноземних експертів. За результатами проєкту десятеро найактивніших учасників отримають до 6 тисяч євро на розвиток бізнесу.

Нині серед учасників охочі відкрити кав’ярні та ресторани, заклади з фастфудом, хендмейд-майстерні, а також є ініціативи заснування видавництва і втілення проєкту з реабілітації.

Загалом мета проєкту – підтримати ідеї та розвиток ветеранського бізнесу і бізнесу внутрішньо переміщених осіб, щоб люди відкрили власну справу, підтримали економіку країни, свою сім’ю та місцеві спільноти.

«Зараз обов’язок кожного займатися такими справами, щоб сприяти перемозі нашої країни. Я бачу зворотний зв’язок від учасників, вони дуже мотивовані, і їм це важливо. Тож я дуже радію цьому.

З допомогою цього хакатону ми прагнемо навчити учасників основ бізнесу, щоб вони були більше вмотивовані розвивати власну справу», – зазначила Олександра Щукіна, організаторка проєкту.

«Місто цьогоріч видало понад 50 ваучерів для започаткування чи розвитку бізнесу ветеранів та їх рідних. Я хочу подякувати вам за те, що ви наважилися взяти участь у цьому проєкті, зробили перший крок на шляху до власної справи. Люди, якими нині опікується місто, внутрішньо переміщені українці, які вимушено залишили свій дім, потребують більше часу на адаптацію, але частина з них вже готові починати свою справу на новому місці.

Ми раді, що цей захід проходить у Львові. Тож ви зможете не лише продуктивно навчатися, а й ближче познайомитися з нашим містом», – сказала Валентина Бартошик, керівниця департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Хакатон розрахований на 5 днів, а проєкт – до кінця року. Учасників навчатимуть маркетингу, SMM, управлінню персоналом, HR-стратегії та формуванню власного бренду. Українські та закордонні бізнес-тренери виступатимуть для учасників з мотиваційними лекціями та розкажуть власні історії успіху.

Згодом кожен з учасників напише бізнес-план для втілення омріяної справи. Десять найкращих отримають до 6 тис. євро гранту на розвиток власного бізнесу.

Проєкт організовує консорціум: громадські організації “Смарт Медіа”, “Час Дії”, “Українські ветерани” та “SOS Ukraine” за підтримки Європейського Союзу та Міністерства закордонних справ Литви.