Львівські посадовці систематично підвищуватимуть свою кваліфікацію

  • 23.01.2012, 15:03
  • 1044
У владі мають бути професіонали. Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Концепцію навчання посадових осіб на 2012-2014 роки.

На сьогоднішній день, в час інформаційних технологій та розвитку необхідних управлінських вмінь та навичок, є потреба у постійному піднятті рівня професіоналізації працівників органів місцевого самоврядування. Концепція розроблена з метою постійного вдосконалення, професіоналізації працівників структурних підрозділів всіх рівнів у Львівській міській раді

Це нормативний документ, який дасть можливість нам стандартизувати процеси, які будуть виходити від кожного компетенції по посадах: це є головні спеціалісти, це керівники, менеджери середньої ланки, менеджери вищої ланки. Власне для того, щоб новопризначені працівники, які приходять в міську ради, проходили певний процес навчання, який  буде здійснюватися нашими працівниками. Це не потребує додаткових коштів, але потребує відлучення працівника від робочого місця. Це є юридичні питання, реєстрація документів, Кодекс про працю. Це певні стандарти, яким повинен володіти кожен працівник.

І другий вид навчання – це зовнішнє навчання.

начальник відділу кадрів

Галина Бордун.

Як зазначено у Концепції, у планах структурних підрозділів не передбачено цільове навчання своїх працівників, тим самим немає взаємозв’язку між отриманням певних навичок та подальшим просуванням по службі, що приводить до відсутності мотивації до навчання та не відповідає подальшому розвитку професійних характеристик, необхідних для займаної посади. Відтак тепер передбачено створення цільової комплексної системи перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників.