«Нерухоме майно передається в іпотеку для забезпечення виконання зобов’язання Львівської міської ради з поверненням першого траншу кредиту», - Г.Пайонкевич

  • 26.01.2012, 18:37
  • 1013
Сьогодні Львівська міська рада прийняла ухвалу «Про припинення дії Іпотечного договору, укладеного 19.07.2011 між публічним акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» та Львівською міською радою, і передачу в іпотеку публічному акціонерному товариству «Державний ощадний банк України» нерухомого майна територіальної громади Львова».

Це вимога Національного банку України. Якщо раніше усі приміщення були дані в заставу одною угодою, то зараз Ощадний банк вимагає, щоб по кожному приміщенню були окремі угоди.

міський голова Львова

Андрій Садовий.

Цим проектом ухвали ми пропонуємо припинити дію Іпотечного договору, укладеного 19.07.2011 р. між Публічним акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» та Львівською міською радою та надати згоду на передачу в іпотеку Публічному акціонерному товариству «Державний ощадний банк України» нерухомого майна територіальної громади м. Львова комунальними підприємствами, яким це майно належить на праві повного господарського відання. Нерухоме майно передається в іпотеку для забезпечення виконання зобов’язання Львівської міської ради з поверненням першого траншу кредиту у розмірі 11706539 грн. Термін повернення першого траншу кредиту – не пізніше 30 грудня 2014 року.

Львівським комунальним підприємствам, яким нерухоме майно належить на праві повного господарського відання, доручено забезпечити здійснення витрат, пов’язаних з укладанням, нотаріальним посвідченням та виконанням договорів іпотеки, договорів страхування та інших витрат, передбачених чинним законодавством України, необхідних для укладання та виконання кредитних договорів.

Зараз проводяться переговори про продовження терміну виплати першого траншу.

Гелена Пайонкевич,

начальник юридичного управління.

Відповідно, ухвала від 31.03.2011 №363 «Про передачу в іпотеку ВАТ «Державний ощадний банк України» нерухомого майна територіальної громади м. Львова» вважається такою, що втратила чинність, з моменту набрання чинності іпотечними договорами, укладеним відповідно до цієї ухвали.

Приміщення надалі належать територіальній громаді міста Львова.

Гелена Пайонкевич,

начальник юридичного управління.

Довідка

13.07.2011 року між Публічним акціонерним товариством «Державний ощадний банк України» та Львівською міською радою був укладений Договір кредитної лінії № 2112-138 з максимальним лімітом кредитування в розмірі 270 128 241 грн. У рамках цієї кредитної лінії ЛМР отримала 1-й транш у розмірі 11 706 539 грн. З метою забезпечення виконання зобов’язання Львівської міської ради з повернення 1-ого траншу кредиту та у відповідності до ухвали Львівської міської ради від 31.03.2011 р. № 363 «Про передачу в іпотеку ВАТ «Державний ощадний банк України» нерухомого майна територіальної громади м. Львова» 19 липня 2011 р. між АТ «Ощадбанк» та ЛМР був укладений іпотечний договір, згідно з положеннями якого в іпотеку передано ряд приміщень, що знаходяться у власності територіальної громади м. Львова.

Водночас Договором кредитної лінії від 13.07.2011 р № 2112-138 Львівську міську раду зобов’язано привести у відповідність до вимог чинного законодавства іпотечний договір, що забезпечує виконання зобов’язань позичальника за цим договором, в частині визначення в якості сторони іпотекодавця комунальних підприємств, що володіють предметом іпотеки на права повного господарського відання.