«Кошти, що були додані освіті й охороні здоров’я, вирішують проблему на 15%», - О. Іщук

  • 06.02.2012, 14:36
  • 970
Як повідомив під час брифінгу директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук, видатки на охорону здоров’я, освіту, фізкультуру і спорт фінансуються не містом, а державою. Кошти з державного бюджету були виділені у недостатньому обсязі. За словами Олега Іщука, сума коштів, що була знята з видатків на управління в окремих підрозділах міської ради, та передана на охорону здоров’я, освіту, фізкультуру та спорт, - вирішує проблему з нестачею коштів лише на 15%.

Видатки на охорону здоров’я, на освіту та фізкультуру і спорт – це видатки не міста, а делеговані державою повноваження. Всі ці кошти ми передбачили у міському бюджеті, однак того, що дала держава – не вистачає.

Ми передбачили, що під час уточнення бюджету питання освіти, охорони здоров’я фізичної культури та спорту у місті врегулюється. Слід зазначити, що приблизно така ситуація була і в минулому році і у кінці року держава частину грошей повернула.

Таким чином, поки не буде офіційного рішення суду, ми вимушені приймати за основу рішення виконкому, відповідно вносити зміни у помісячний розпис і подавати в казначейство.

директор департаменту фінансової політики ЛМР

Олег Іщук.

Сьогодні не вистачає фонду заробітної плати освітянам на діючий штат 65 млн грн., по охороні здоров’я – 39 млн грн., по фізичній культурі та спорту – 696 тис. грн. Тому ці кошти – 5-6 млн грн., що були додані освіті й охороні здоров’я, вирішують проблему на 15%.

директор департаменту фінансової політики ЛМР

Олег Іщук.

Нагадаємо,  працівники Львівської міської ради подали позов до Галицького районного суду м. Львова. На відповідне клопотання Галицький районний суд м. Львова 3 лютого зупинив дію пункту 25 ухвали про бюджет міста на 2012 рік, яким було зменшено видатки на управління.

Підставою до ухвалення Галицьким районним судом рішення щодо зупинення дії п. 25 ухвали № 1142 від 10.01.2012 року «Про міський бюджет м. Львова на 2012 рік», стала позовна заява громадян Гаврилюк Л. Р., Мацьків Х. С., Гудими-Місеюк Л. Т. та Пелих Г. М. Про це йдеться в ухвалі Галицького районного суду від 03.02.2012.