«Робота щодо доступу до публічної інформації у міській раді Львова проводиться добре», - Іванна Фединчук

  • 05.03.2012, 15:11
  • 1648
Як повідомила сьогодні керівник проекту Центру громадської адвокатури Іванна Фединчук, сайт ЛМР (city-adm.lviv.ua) є дуже зручним. Тут публікуються більшість нормативно-правових документів. Відтак, роботу міської ради щодо реалізації доступу до публічної інформації можна оцінити добре.

У міській раді є два сайти: city-adm.lviv.ua та lvivrada.gov.ua. Щодо сайту city-adm.lviv.ua, то розпорядження про офіційне впровадження цього сайту рада не приймала. Але більшість документів та нормативно-правових актів публікуються на цьому сайті. Тому, як рекомендація, прохання – прийняти розпорядження, яке б зазначало, що цей сайт є офіційним.

Проте, сайт city-adm.lviv.ua є дуже зручним. Є окрема рубрика про доступ до публічної інформації, документів. Щодо розпорядження про першочергові заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації, то це досить непогане розпорядження і тут дуже багато наголосів зроблено на переліку службової інформації. Наша організація подавала достатню кількість запитів на інформацію. Коли нам давали копії документів, які були об’ємними, більше 10 сторінок, нам давали їх безкоштовно. Це теж похвально. Є намагання в подальшому вдосконалюватися. Бачимо, що робота проводиться.

керівник проекту Центру громадської адвокатури

Іванна Фединчук.

Як зазначили у Центрі обслуговування мешканців, станом на 31 грудня 2011 року до Львівської міської ради та її виконавчих органів надійшло 562 запити на публічну інформацію (поштою, електронною поштою, факсом). За категорією запитувачів запити надійшли: від фізичних осіб – 326; від юридичних осіб – 236.

З 01.01.2012 року до 01.03.2012 року до Львівської міської ради та її виконавчих органів надійшло 194 запитів на публічну інформацію (поштою, електронною поштою, факсом). За категорією запитувачів запити надійшли: від фізичних осіб – 132; від юридичних осіб – 62.

Ознайомитись з порядком складення та подання запитів на інформацію у Львівській міській раді можна за посиланням http://www.city-adm.lviv.ua/home/publichna-informacija. Ознайомитись з Єдиною базою обліку публічної інформації Львівської міської ради можна за посиланням http://www.city-adm.lviv.ua/news/actual/13452-jedina-baza-obliku-publichnoji-informaciji-lvivskoji-miskoji-radi