Інститут міста провів зустріч із лідерами громадськості

  • 29.03.2012, 11:00
  • 917
Свідома громада – успішне місто. Із метою обміну досвідом управління неприбутковими організаціями відбулася зустріч Інституту міста із лідерами громадськості.

Як розповіли в Інституті міста, відповідно до програми Управління неприбутковими організаціями (УНО), яка є однією з програм Інституту Лідерства та Управління Українського Католицького Університету (УКУ), лідери неприбуткових організацій відвідали комунальну установу Інститут міста. Ця група лідерів представляла майже всю Україну, зокрема були присутні учасники з таких міст: Львів, Донецьк, Київ Шепетівка, Дрогобич, Пустомити, Керч, Дніпропетровськ. Лідери громадських організацій ознайомилися з діяльністю Інституту міста як успішної неприбуткової організації, а також ознайомилися з  Комплексною стратегією розвитку міста Львова та процесом її розробки.

Сьогодні ми ділимося досвідом розвитку неприбуткових організацій. Ми дуже раді, що організатори звернулися до нас з пропозицією поділитися досвідом Інституту міста. Такий інтерес до нашої діяльності виправданий, бо ми є однією з небагатьох структур, створених при муніципалітетах з метою стратегічного розвитку, і маємо певний досвід у цьому. Щодо учасників, то вони були дуже активними. Зокрема, втішили підсумки однієї з учасниць, яка зазначила, що вражена тим, як у Львові відповідально ставляться до врахування думки мешканців при розробці стратегічних документів. Справді, тут ми стараємося приділяти велику увагу

керівник програми міжнародної діяльності Інституту міста

Степан Веселовський.

Крім того, велику увагу на зустрічі було приділено процесу розробки Комплексної Стратегії м. Львова до 2025 року.

Досвід стратегічного планування Львова виявився дуже пізнавальним для учасників зустрічі. Особливу увагу представники інших міст звернули на широке залучення громадськості до розробки Стратегії. На їхню думку, Львів впорався з цим завданням ідеально. Також багато запитань виникло щодо процесу реалізації та моніторингу. Така активність громадських організацій на цій зустрічі показала, що це дійсно той сектор, думку якого потрібно враховувати одною з перших»

керівник програми стратегія Інституту міста

Андрій Пундор.

Нагадаємо, учора, 28 березня, Інститут міста провів зустріч з лідерами громадськості в приміщенні Львівської міської ради. Відтак, представники Інституту міста обмінялися досвідом з лідерами неприбуткових організацій, розказали про свої досягнення, над чим зараз працюють і які плани на майбутнє.

Довідка

Програма Управління неприбутковими організаціями (УНО) Інституту Лідерства та Управління Українського Католицького Університету (УКУ) розроблена для учасників із досвідом роботи, які мають вищу освіту та прагнуть почати або поглибити свої навики управління в неприбутковому секторі.

Метою програми є підготовка лідерів та кваліфікованих менеджерів для неприбуткового сектору України, спираючись на міжнародні стандарти управління та етики.

Це однорічна сертифікатна програма, що нараховуватиме 25 учасників і становитиме 234 години  (196 академічних годин, 32 години на дослідження громади та 6 годин консультацій для написання бізнес-плану).