На шляху нормативного забезпечення впровадження ЗУ «Про державну службу»

  • 06.04.2012, 10:47
  • 1461
У 2012 році проводиться основний етап реформування державної служби. Правовою базою для здійснення таких кроків стане новий ЗУ «Про державну службу». Нова редакція Закону ухвалена на виконання завдань Національного плану дій. Відповідно до завдань Нацплану прийнято ряд нормативних документів, які будуть основними чинниками впровадження нового Закону.

Як інформує прес-служба Національного агентства з питань державної служби України, з метою реалізації нового Закону України «Про державну службу» та  виконання національного плану дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна влада» Нацдержслужбі України необхідно розробити та затвердити 11 порядків та розробити 11 проектів постанов Уряду.

На сьогодні розроблено 9 проектів наказів та 2 проекти постанов Уряду. Ці проекти були обговорені на засіданнях Ради керівників кадрових служб центральних органів державної влади, Громадської ради, колегії Нацдержслужби України. За підсумками обговорення були надані рекомендації. До опрацювання проектів згаданих документів також долучились експерти канадсько-українського  проекту «Реформа управління персоналом на державній службі в Україні» та проекту Twinning.

Для забезпечення участі громадськості в цьому процесі проекти нормативних актів були розміщені на офіційному веб-сайті Нацдержслужби України в рубриці «Впровадження Закону України «Про державну службу».

Нацдержслужба України опрацювала такі проекти нормативно-правових актів:

    Порядок проведення конкурсу на зайняття посад державної служби; Порядок ведення особових справ державних службовців; Типове положення про службу персоналу державного органу, органу влади Автономної Республіки Крим або їх апарату; Типовий порядок оцінювання службової діяльності державних службовців; Порядок підвищення рівня професійної компетентності державних службовців; Про затвердження Порядку визначення вимог до рівня професійної компетентності осіб, які претендують на зайняття посад державної служби груп ІІ, ІІІ, ІV і V в органі державної влади, органі влади Автономної Республіки Крим; Про затвердження Положення про порядок стажування державних службовців; Про затвердження Типових правил внутрішнього службового розпорядку; Про порядок надання медичного висновку у зв'язку з неможливістю виконання державним службовцем обов’язків за станом здоров'я; Про затвердження Порядку відшкодування непередбачуваних витрат державного службовця у зв'язку з його відкликанням із щорічної або додаткової відпустки; Про внесення змін до Порядку проведення службового розслідування стосовно осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Проекти інших нормативно-правових актів розміщуватимуться на офіційному веб-сайті Нацдержслужби України в рубриці «Впровадження Закону України «Про державну службу»: www.nads.gov.ua.

Всіх бажаючих долучитись до створення професійної та ефективної державної служби Нацдержслужба України запрошує взяти участь в обговоренні проектів актів, необхідних для впровадження нового Закону України «Про державну службу» та надавати свої пропозиції та зауваження до Національного агентства з питань державної служби України.