Львівська міська рада відхилила протест прокурора на ухвалу про заборону використання символіки

  • 08.05.2012, 19:06
  • 1197
Сьогодні відбулось позачергове засідання сесії Львівської міської радибіля пам’ятника жертвам комуністичних репресій. Під час засідання депутати відхилили протест прокурора м. Львова від 28 квітня 2012 року «На ухвалу Львівської міської ради №1438 від 26.04.2012 «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова».

За це рішення проголосували 68 депутатів Львівської міської ради.

До Львівської міської ради 28 квітня 2012 року надійшов протест прокурора міста  Львова «На ухвалу Львівської міської ради № 1438 від 26.04.2012 «Про заборону символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова».

Мотиви винесення протесту прокурора були наступні. У першу чергу, на думку прокуратури міста Львова, прийняття подібних ухвал виходить за межі компетенції Львівської міської ради. Інше питання стосувалось того, що, на думку прокуратури, зазначена ухвала суперечить Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років». Прокуратура пропонує привести зазначену ухвалу у відповідність до норм чинного законодавства.

Пропонуємо відхилити зазначений протест прокурора, виходячи з таких міркувань. У першу чергу, коли прокуратура звертається до Львівської міської ради з проханням привести зазначений протест прокурора до норм чинного законодавства, вона не посилається, в якій статті конкретного закону суперечить наша ухвала. У другу чергу, обґрунтовуємо тим, що прийняття зазначеної ухвали належить до повноважень органів місцевого самоврядування, про що можна зробити висновок, аналізуючи статтю 2 Закону України «Про місцеве самоврядування», а також Європейську Хартію Місцевого Самоврядування.

Ми говоримо про те, що органи міського самоврядування на своїй території мають повне право вирішувати питання місцевого значення. Ухвала отримала позитивний висновок комісії з питань законності

начальник юридичного управління ЛМР

Гелена Пайонкевич.