Міський голова Львова Андрій Садовий публічно виступив на захист української мови

  • 04.07.2012, 17:19
  • 1235
Сьогодні мешканці Львова, депутати міської, обласної та районних рад, представники органів місцевого самоврядування, керівництва міста та області зібралися, щоб висловити протест проти прийняття Закону України «Про основи державної мовної політики». Міський голова Львова Андрій Садовий виступив з публічним зверненням на захист української мови.

Нації вмирають не від інфаркту, у нації забирають мову. Так говорить Ліна Костенко. Щойно відбувся злочин – Верховна Рада вчинила дію, яка веде до складного і важкого шляху нашої держави. Це є злочин. Вони це робили на угоду тим, кому Україна стоїть, як кістка в горлі! Ми не будемо сьогодні говорити про них. Ми будемо говорити про нас, наші дії. Ганебний закон не має бути підписаний! Парламент, який прийняв цей закон, має бути розпущений! Якщо цей закон підпишуть, ми проведемо екстрені збори всіх органів місцевого самоврядування. Ми будемо звертатися до Конституційного Суду. Цей закон ніколи не має набути чинності! Він – проти України! Він – проти кожного українця! Він – проти здорового глузду! Ми в цьому з вами є єдині!

Я сьогодні хочу закликати всіх не піддаватися на провокації! Сьогодні вночі пробували робити провокації біля наметів біля міської ради. Хлопці – молодці! Вони не піддалися. Я сьогодні звертаюся до всіх політичних партій, до лідерів, щоби забезпечити людям можливість проявити своє слово. Щоби кожен громадянин України мав можливість сказати своє слово на захист української мови! Як орган місцевого самоврядування, ми будемо забезпечувати функціонування міста в умовах, які би не сталися. Ми прекрасно розуміємо: це питання не вирішиться за один день. Ми готові стояти до кінця, інших варіантів бути не може! Мова – це святе! Слава нашій рідній українській мові! Слава Україні!

міський голова Львова

Андрій Садовий.

Відео: http://www.youtube.com/watch?v=REmT2s42B7k&feature=youtu.be

Фото: Юрій Дячишин