Сьогодні і у Львові говоритимуть про розвиток волонтерського руху в Україні

  • 21.08.2012, 10:26
  • 1972
Сьогодні, 21 серпня о 10.00 год. у приміщенні Личаківської районної адміністрації (вул. Костя Левицького, 67, кім.302) відбудеться круглий стіл «Менеджмент волонтерських груп: проблеми та успішні практики», присвячений розвитку волонтерського руху в Україні та покращенню якості волонтерського менеджменту у державних та громадських організаціях.

Учасникикруглого столу обговорятьактуальні питання нормативно-законодавчого забезпечення діяльності волонтерів в організаціях різного типу, менеджменту волонтерських груп, підготовки координаторів волонтерів, представлені успішні моделі менеджменту волонтерських груп.

До участі запрошені представники державних і громадських організацій, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Львівській області, які залучають до своєї діяльності волонтерів. Усі учасники отримають у подарунок навчально-методичний посібник «Менеджмент волонтерів: від А до Я», створений фахівцями ВГЦ «Волонтер» у межах проекту.

Організаторизаходу:Всеукраїнський громадський центр «Волонтер», Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Серія круглих столів, об’єднаних назвою «Менеджмент волонтерських груп: проблеми та успішні практики», відбудуться в містах Донецьку, Києві, Львові та Харкові. Вони відбудуться у межах проекту «Підготовка організаторів волонтерських груп», який реалізується Всеукраїнським громадським центром «Волонтер» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. 

- Я.Бордіян, директор Львівського обласного ЦСССДМ 

При Львівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді уже майже 6 років успішно діє Школа волонтерів, учасниками якої є студенти та працююча молодь м. Львова. Наші волонтери беруть активну участь у діяльності ЛМЦСССДМ та громадському житті міста, залучаються до заходів та акцій. У свою чергу, ми забезпечуємо учасникам Школи волонтерів навчання за відповідною програмою та можливість набуття досвіду у соціальній роботі. Круглий стіл, до організації якого ми долучилися, є важливим та потрібним заходом для державних та громадських організацій, які  залучають до своєї діяльності волонтерів, або лише планують чи розробляють волонтерську програму

- О. Барицька, заступник директора Львівського міського ЦСССДМ